32 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

U vlastitoj agenciji snovi su za Sanju postali stvarnost

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ništa nije planirala unaprijed, samo je znala da želi krenuti put medija i glazbe. I danas je tamo, u poslu kojega, kako kaže, nikada ne bi mijenjala. Vinkovčanka Sanja Rajković u metropoli uspješno kroji svoj mali svijet u glazbenoj industriji, već 13 godina uživajući kao prvoga dana.

Pri završetku srednje škole preselila se u Zagreb gdje je upisala studij komunikologije. Na četvrtoj godini odabrala je smjer odnosi s javnošću koji je, kaže, odredio i njezin životni smjer. Danas je vlasnica agencije SanjaR Agency koja se bavi odnosima s javnošću, promocijom glazbenika u medijima, organizacijom koncerata, osmišljavanjem sadržaja za društvene mreže, pisanjem priopćenja za javnost i općenito poslovima koji su potpora glazbenicima u njihovom predstavljanju javnosti i izgradnji brenda.

„Glazba je meni jako važan dio života, oduvijek me je zanimala. Cijelog života sam pjevala u zborovima, čak sam s prijateljicama išla na audiciju za Turbo Limach Show. Za vrijeme fakulteta sam radila u diskografskoj kući Aquarius Records gdje sam prvi put shvatila da je rad u glazbenoj industriji ono što me privlači i u čemu uživam. Tamo sam napravila svoje prve korake, radila sam u CD shopovima, sudjelovala u organizaciji koncerata, pripremala izjave za medije i kontaktirala s glazbenicima. Na kraju školovanja sam pisala diplomski rad na temu ‘Promocija glazbe putem novih medija’ što mi je i danas korisno jer su novi mediji osnovni kanal komunikacije“, pojašnjava nam Sanja ističući kako je glavni cilj njezine agencije olakšati glazbenicima prve korake u njihovom predstavljanju široj javnosti, pružiti im podršku na svakom koraku i dati stručno znanje.

Foto: Marina Vojnović

Glazba, dodaje, nije samo pjevanje i sviranje, ona je puno više od toga. Ona je izgradnja imena, brenda, odnosa s publikom. Kao i u svemu, prvi koraci su najvažniji. Danas živimo u svijetu u kojem svi želimo sve i želimo to odmah, a zapravo je strpljenje ono što vodi do uspjeha. I naravno – uživanje u procesu.

„U procesu stvaranja glazbe, prvim stihovima, prvim taktovima, prvom izvođenju pred publikom. Oduvijek je glazba bila ta koja spaja ljude, prati ih u sretnim i tužnim trenucima. A glazbenici imaju privilegiju stvoriti tu životnu pratnju kroz svoje stihove i melodije. I zato želimo da to sve to ide glatko“, ističe naša sugovornica.


Sanja je u glazbenoj industriji 13 godina i uživa jednako kao prvoga dana. Poslu pristupa s jednakim entuzijazmom i u svaku suradnju daje cijelu sebe. Kaže kako je najsretnija kada su klijenti zadovoljni, a imala je privilegiju surađivati s predivnim ljudima. S nekoliko izvođača radi konstantno, to su ToMa, Bang Bang, Tragovi, IAN, Ivo Horvat i Jessa. Surađuje i s drugim izvođačima na našoj sceni kao što su Matija Cvek, Marko Kutlić, Matej Mudrovčić – Mudri, Josip Palameta, Nela, a nedavno je ostvarila i suradnju s novim glazbenim imenom Matejom Miočić – Myousiq. Kao vanjski suradnik surađuje s izdavačkom kućom Aquarius Records te s Natali Dizdar, Borisom Štokom, Markom Toljom, Pocket Palmom, Zembom Latifom, Miach, Tiom, Ginom, Markom Bošnjakom, Tarom Thaller. Popis je poprilično dug, no na njemu ova ambiciozna Vinkovčanka ne planira stati. U pregovorima je za još jednu suradnju koju zasad ne želi otkriti.

Foto: Marina Vojnović

Na pitanje koja joj je najdraža suradnja, Sanja nam spremno odgovara – Svaka je lijepa na svoj način: „Za svaku me veže neka anegdota, a neke suradnje su se pretvorile i u prijateljstva. I zbog toga sam jako sretna. Mogu reći da imam jako lijepa i pozitivna iskustva“. Izdvaja jedino odlazak na Doru s mladom kantautoricom Jessom 2022., a ove godine je išla sa splitskim bendom The Splitters. Na Dori 2022. upoznala je i ToMu s kojim je ostvarila jako lijepu suradnju, a na aktualnom singlu 193, koji je jedan od najemitiranijih singlova u Hrvatskoj, imala je čak priliku pjevati prateće vokale.

Nema, ističe, tipične idole ili uzore, osim svoje obitelji. „Bez njih nikada ne bih bila ono što sam danas. Njihova podrška i ljubav mi daju dodatno samopouzdanje i snagu da radim i uživam u svemu tome. Oni su i dijelom zaslužni što sam sama krenula u priču s agencijom i što danas radim posao koji sam oduvijek htjela raditi“, ponosna je i sretna Sanja koja nastavlja predano raditi i rasti iz dana u dan.

Rasti znanjem, novim uslugama i znanjima koje može pružiti klijentima i suradnicima. Uvijek dati sve od sebe i stremiti biti još i bolja. „Veselim se budućnosti i onome što nosi. Neke planove imam, radim na njima, ali ih nisam još uvijek spremna otkriti“, zaključila je naša Vinkovčanka.

Foto: Marina Vojnović

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno