23 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

U Vukovaru otvorena Marina sa 140 vezova za plovila

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Na prigodnoj svečanosti u Vukovaru otvoreno je novoizgrađeno Komunalno pristanište Marina, opremljeno s ukupno 140 vezova, odnosno 90 za čamce do 6 metara i 50 za brodice duljine do 12 metara. Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, rekao je kako je riječ o posebnom događaju, za čiju su realizaciju izdvojili 9,1 milijun kuna, dok je Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara osigurao pola milijuna.

“To je dobar signal da je Hrvatska, uz to što je morska i jadranska, i podunavska zemlja te je ovo početak snažnijeg razvoja na Dunavu kako bismo potencijale što bolje iskoristili“, rekao je Butković te dodao kako je njegovo ministarstvo prisutno u cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji u realizaciji različitih projekata. Najavio je i kako će krajem godine raspisati natječaj za prvu fazu obilaznice Vukovar, a ukupna vrijednost projekta koji će pridonijeti smanjenju prometnih gužvi iznosi 200 milijuna kuna.

Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, poručila je kako je izgradnja Marine u Vukovaru važna ne samo za ljubitelje sportskih čamaca već je tim projektom istaknuto i gospodarsko značenje Dunava za Vukovar i cijelu Hrvatsku.

“Naše će ministarstvo u studenome preuzeti jednogodišnje predsjedanje EU strategijom za Dunavsku regiju i vjerujem kako ćemo to iskoristiti za promoviranje Vukovara, posebice kada govorimo o lučkoj infrastrukturi“, istaknula je ministrica Žalac.

Gradonačelnik Ivan Penava podsjetio je da je Vlada Republike Hrvatske 2016. godine prihvatila realizaciju projekta te uz riječi zahvale naglasio kako Vukovarci generacijama respektiraju Dunav i žive na njemu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno