33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Udruga kuhara VSŽ: Pripremljene delicije samo su nestajale

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije 2019. godinu otvorila je aktivnošću za Vinkovo kod Đakova, a i u nastavku očekuju jednako uspješnu godinu kao što je to bila i prošla.

Prva aktivnost u 2019. godini Udruge kuhara i slastičara VSŽ bio je angažman na proslavi Vinkova na poziv Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku – Institut za vinogradarstvo koji ih je drugu godinu zaredom angažirao za ovu proslavu na pokušalištu Mandićevac. “Kuhali smo i pripremali jela od crnih svinja za 350 osoba. Niti snijeg do koljena, niti hladnoća, niti prostor na otvorenom usred vinograda nisu nas spriječili da pokažemo svoje umijeće i zadovoljimo veliki broj ljudi koji su uživali u našim delicijama s grila i s vatre. Usred vinograda dovezli smo našu mobilnu kuhinju i kuhali pred njihovim gostima cijeli dan te topili čvarke, koji su nestali u trenu, a mast je razdijeljena”, ističe predsjednik udruge Jozo Gale.

Goste su dočekali s kiflicama, namašćenim kruhom te slaninom i kobasicom pečenima na šibama, a onda su se nizali: čobanac, grah na slavonski, svježi čvarci, kiseli dinstani kupus s pečenom slaninom i kobasicom, slani krumpir, špikovani svinjski but u naravnom umaku, pečena vratina, pekarski krumpir s povrćem, carsko meso i niz drugih delicija sve do masnice od oraha i maka te pite od jabuka i višanja.

Udruga kuhara, ističe Gale, i ove godine radit će na više projekata. Prvi nadolazeći je CRO TOP 10 na Zagrebačkom velesajmu na „Danima hrvatskog kulinarstva”, državnom prvenstvu za profesionalce i učenike, a potom HKK 15. Zlatna jabuka ove godine, uz dobru hranu, s posebni naglaskom na dobru zabavu gostiju. Također udruga će za AGROklaster VSŽ u više navrata predstavljati slavonsko-srijemsku kulinarsku baštinu diljem Jadrana i unutrašnjosti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno