30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Uhićen i pritvoren 31-godišnji lopov koji je ovih dana “operirao” Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Kako je priopćila PU Vukovarsko-srijemska, njihovi su službenici proveli kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim Vinkovčaninom jer su utvrdili sumnju da je u proteklih nekoliko dana u gradu provalio u četiri objekta pri čemu je nezakonitim ulaskom te otuđenjem predmeta načinio materijalnu štetu.

Kako su izvijestili, još 17. kolovoza u ulici Hrvatskih Kraljeva 31-godišnjak je provalio u prostorije ustanove ljekarničke djelatnosti odakle je otuđio lijekove, naočale, medicinsko pomagalo i novac te je pričinio i materijalnu štetu u iznosu od više tisuća kuna pri nasilnom ulasku, za što su vlasnici dostavili odštetni zahtjev.

Nadalje, s petka na subotu, 20./21. kolovoza 2021.godine, isti osumnjičenik je u ulici Kralja Zvonimira nasilno ušao u prostorije vinkovačkog Doma zdravlja te iz prostorija otuđio dva mobitela, a u dvorišnom dijelu tog objekta i usisivač te druge predmete za čišćenje, zbog čega je prema prijavi, pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Istu noć je u ulici Ante Starčevića nasilno razbio staklo na trgovini odakle nije ništa otuđio, ali je razbijanjem stakla također pričinjena materijalna šteta.

Naposljetku, iste noći s 20. na 21. kolovoza u ulici Kralja Zvonimira provalio je i u skladište koje koriste djelatnici ove vinkovačke trgovine mješovitom robom, odakle je otuđio predmete i sredstva za čišćenje.


Policija je očevidom na svim mjestima utvrdila činjenice te je stoga 31-godišnjak kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio, prema opisu svih događaja, kaznena djela Teške krađe.

U prije opisanom rezimeu utvrđenog nedozvoljenog ponašanja 31-godišnjaku je utvrđena i osnovana sumnja da je u nedjelju 22. kolovoza u Vinkovcima, Trg bana Josipa Šokčevića otuđio i nekoliko tisuća kuna vrijedan bicikl, a prema prijavi oštećenog 26-godišnjeg Vinkovčanina.

Osumnjičeniku je ukupnoj kaznenoj prijavi dodana činjenica i osnove sumnje da je počinio kazneno djelo Krađa.

Sinoć, 23. kolovoza, osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, potvrđuju iz PU vukovarsko-srijemske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno