26 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Uhićen serijski provalnik, sumnja se da je počinio sedam teških krađa

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Policijski službenici Policijske postaje Vukovar proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje da je počinio niz kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Sumnja se da je od 8. veljače do 5. svibnja ove godine počinio sedam teških krađa provaljivanjem (od kojih jedna u pokušaju) u obiteljske kuće na području Vukovara i jednu krađu. Meta ovog provalnika bile su nenastanjene obiteljske kuće, a prilikom provala je u svim prostorijama ispreturao i razbacao sadržaj ormara, nakon čega se udaljio, a da pri tome ništa nije otuđio. Nakon provale u jednu od kuća, iz nezaključane dvorišne prostorije otuđio je šivaći stroj manje vrijednosti.

Ovim kaznenim djelima vlasnicima obiteljskih kuća počinjena je materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna ukupno.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 36-godišnjak je predan pritvorskim nadzorniku PU vukovarsko-srijemske uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Rješenjem suca istrage određen mu je istražni zatvor od mjesec dana te je predan u Zatvor u Osijeku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno