10 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Uhićen vozač koji je ubio biciklista pa pobjegao, bio je pijan i drogiran

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Očevidom prometne nesreće o kojoj smo sinoć izvijestili, a kojim je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva Vinkovci, utvrđeno je kako nepoznati vozač, krećući se nepoznatim vozilom desnom prometnom trakom državne ceste D-55, nije prilagodio brzinu kretanja gustoći prometa te dolaskom pred ulaz u Vinkovce prednjim desnim dijelom vozila, bez uporabe radne kočnice, naletio na zadnji dio bicikla kojim je u istom smjeru upravljao 54-godišnji biciklist iz Privlake i pritom na sebi imao reflektirajući prsluk.

Nakon udara, nepoznati vozač bez zaustavljanja radi pružanja pomoći biciklistu nastavlja s kretanjem u smjeru Vinkovaca.

Uslijed posljedica udara, biciklist je preminuo na mjestu događaja.U 22 sata u Vinkovcima policijski službenici pronašli su vozilo i muškarca kojeg se sumnjiči da je izazvao ovu prometnu nesreću. Muškarac je uhićen, a vozilo i bicikl prevezeni u prostor policije radi provođenja daljnjeg kriminalističkog istraživanja.

Ispitivanjem prisutnosti alkohola i opojnih droga u organizmu uhićenika utvrđena je prisutnost alkohola od 1,40 g/kg te opojne droge amphetamin. Glede utvrđivanja koncentracije alkohola u krvi i prisutnosti opojnih droga u trenutku prometne nesreće u prostorijama Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije izuzeti su uzorci krvi i urina.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno