14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Prvi rođendan Sportske udruge Privlaka

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Priča o Sportskoj udruzi Privlaka počinje u veljači 2021. godine, a s obzirom na brojne sportske događaje koje su pokrenuli u posljednjih dvanaest mjeseci, ova je godina puna planova, otkriva predsjednica Udruge, magistra kineziologije Daria Bićanić. 

Cilj je provedbom različitih sportskih događaja i aktivnosti uključiti što veći broj mještana u aktivno provođenje slobodnog vremena, time ljudima pružiti kvalitetniji život i osvijestiti ih o važnosti svakodnevnog vježbanja.

U godinama pandemije i socijalne distance, ova kineziologinja zabrane i mjere nije shvatila kao prepreku već kao izazov, ističe.

U skladu s onim što može i uz prilagođavanje novonastalom normalnom, osnovala je Udrugu i organizirala dva velika sportska događaja u malom mjestu. Za oba kaže kako iza njih stoje ljudi željni druženja, okupljanja i bavljenja sportom.

Privlačka petica organizacijski je bila manje zahtjevna nego odbojkaški turnir, ali organizirati prvu utrku u svom selu i trčati rutu po najpoznatijim ulicama s ljudima uz koje sam odrasla probudilo je u meni poseban osjećaj ponosa, ali i pripadnosti, onaj osjećaj koji imaš samo kod kuće”, opisuje ova entuzijastica.

Nakon uspješno odrađene utrke u kojoj su ostvareni i odlični rezultati najboljih trkača krenulo se s pripremama za treći turnir u odbojci na pijesku.

Odbojkaški turnir za mene podrazumijeva ljeto, bacanje po pijesku i svakodnevna druženja. Kako sam i u 2020. sudjelovala u organizaciji, znala sam da nas čeka puno posla, ali i da će osjećaj biti poseban. Mogu reći u ime svih da nam nije bilo teško, a sav posao smo odradili istovremeno se zabavljajući, od čišćenja i pripreme terena do njegove provedbe. Užitak je bio biti dio turnira, atmosfere, ljetnog đira, sve je bilo nekako veselo, živo”, ističe Daria.Sam turnir prošao je iznad svih očekivanja, kaže, okupio je više od 500 posjetitelja koji su tri dana uživali u odbojci i popratnim sadržajima koje je Udruga osigurala. Nakon dva uspješna događaja nastavljaju s planiranjem i programom. Za ovu godinu kao proljetni događaj planirana je 2. Privlačka petica, a na ljeto slijedi 4. odbojkaški turnir. Također, u ljetnim mjesecima najavljuju još jedno sportsko iznenađenje o kojem će mještani biti na vrijeme obaviješteni. U jesen slijedi Biciklijada koja primarno želi okupiti bicikliste svih dobnih skupina.

Naravno, uz navedeno Sportska udruga Privlaka organizirat će i provoditi još niz aktivnosti ovisno o potrebama i interesima mještana. Uz nedavno održani sportski kviz koji je obilježio početak rada u novoj godini, ekipi iz Privlake ne manjka ni volje, a ni ideja za podizanje kvalitete života u mjestu.

S obzirom na to da je sport moja struka, ali i velika ljubav, motivacije i volje, ali i snage za provedbom sportskih aktivnosti kod mene još uvijek ima i trudit ću se ostvariti sve izazove koje sam zamislila za ovo mjesto. Kako predajem i Tjelesnu kulturu u školi, znam da u mjestu ima puno talentirane djece koju treba usmjeriti i usaditi im sportsku kulturu. Nama starijima nema ništa ljepše nego vidjeti djecu na pijesku, vidjeti ih da trče, pokazuju interes za vježbanjem. Nadam se da je pred nama još jedna uspješna sportska godina,” poručuje vrijedna predsjednica za koju smo uvjereni da u svom angažmanu uživa potporu sumještana.

Na koncu kaže kako Privlaku mnogi povezuju sa sportom, a kao takvu promovirao ju je u svijetu poznati Cro Cop. No, Mirko Filipović nije jedini sportaš u selu jer su u Privlaci odrasli i ostvarili sportske uspjehe i drugi mještani. Vjeruje kako bi u selu bilo i puno više takvih uspjeha kada bi se na vrijeme počelo raditi s najmlađima, a mještanima osigurali uvjeti i sadržaj uz dostupnost tjelovježbe koja ne bi trebala biti luksuz, poručuje Daria Bićanić i poziva sve da ih prate preko facebook stranice ujedno im se i pridruže u budućim druženjima i stvaranju sportskih uspjeha.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno