U Sremskoj Mitrovici u Srbiji jučer je održan međunarodni plivački miting Piccolo 100, na kojem je sudjelovalo 284 plivača iz 22 kluba iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. U pratnji trenera Zvonimira Pintera i Josipa Gajčevića za Vinkovački plivački klub plivalo je preko 30 plivača, koji su osvojili 9 medalja, od toga čak 5 zlatnih. VPK je tako, po broju osvojenih odličja, zauzeo visoko četvrto mjesto.

Kako ističu, treneri su vrlo zadovoljni uspjehom svih svojih plivačica i plivačica, koji su isplivali odlična vremena, a posebno ih veseli uspjeh Tome Petrinića i Ivora Rakijašića koji su proglašeni najboljim plivačima u svojoj dobnoj kategoriji.

Zlatne medalje u svojim su kategorijama osvojili Tomo Petrinić na 100 metara slobodno i leđno, Jurica Dragun na 100 metara slobodno i prsno, te Ivor Rakijašić na 100 metara leđno. Srebrni su bili Jan Rakijašić na 100 metara prsno, Fran Budimr također na 100 metara prsno i Brigita Vidinovć na 100 metara leđno. Brončanu medalju osvojio je Leon Ćaleta na 100 metara leđno.