17 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Umirovljenicima u Privlaci božićnice 50 eura

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Općina Privlaka i ovoga će Božića razveseliti svoje umirovljenike te omogućiti im nešto ljepšu i bogatiju blagdansku trpezu. Objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva i za isplatu božićnice umirovljenicima, korisnicima zajamčene minimalne naknade, osobne invalidnine te nositeljima kućanstava bez prihoda u 2023. godini.

Ususret nadolazećim božićnim blagdanima, iz Privlake pozivaju umirovljenike s prebivalištem na području Općine Privlaka, korisnike zajamčene minimalne naknade, osobne invalidnine te nositelje kućanstava bez prihoda starije od 65 godina da Jedinstvenom upravnom odjelu do 28. prosinca podnesu zahtjev za isplatu božićnice. Tako će, barem malo, ovo doba godine potrebitima učiniti nešto jednostavnijim.

Pravo na podnošenje zahtjeva za isplatu božićnice imaju svi oni umirovljenici kojima mjesečna primanja ne prelaze 400,00 eura. Umirovljenici čija su mjesečna primanja veća od 400,00 eura (ostvarena od inozemnih mirovina, plaća, zakupa, najma, poticaja ili nekog drugog dohotka) nemaju pravo na isplatu božićnice.


Božićnica u iznosu od 50,00 eura isplatit će se umirovljenicima s prebivalištem na području Općine Privlaka čija ukupna mirovinska primanja (tuzemna i/ili inozemna mirovina sa svim dodacima) za mjesec studeni 2023. godine ne prelaze iznos od ukupno 400,00 eura.

Pravo na podnošenje zahtjeva za isplatu božićnice imaju i korisnici zajamčene minimalne naknade, osobne invalidnine te nositelji kućanstva bez ostvarenih prihoda u 2023. godini. Iznos božićnice je 50,00 eura.

Kako stoji u Pozivu koji potpisuje načelnik Darko Galić, božićnica će se isplaćivati tijekom prosinca 2023. godine na tekući/žiro račun korisnika, a što su sve od dokumentacije dužni ostaviti oni koji su ostvarili pravo mogu saznati na službenim stranicama Općine Privlaka opcina-privlaka.hr. Svi zahtjevi i obrasci mogu se preuzeti i u prostorijama Općine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno