11 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

Unapređenje poljoprivredne infrastrukture

Više od autora

- vl promo-
Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić potpisao je u Vukovaru s poljoprivrednim proizvođačima Marijanom Balićem iz Ilače i Dubravkom Asićem iz Bapske ugovore za unapređenje poljoprivredne infrastrukture, a temeljem Javnog poziva za dodjelu potpora poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije, iz Programa potpora poljoprivredi za 2016.-2020.

Konkretno su ove dvije potpore dodijeljene za priključak električne energije na poljoprivrednim gospodarstvima u iznosu od 22 i 17,5 tisuća kuna. OPG Marijan Balić drugi je najveći proizvođač češnjaka u Republici Hrvatskoj. “Povećanjem proizvodnje češnjaka javila se potreba za investiranjem u preradu češnjaka, no oprema zahtjeva bolju dostupnost električne energije.”, istaknuo je Balić. Ovaj je mladi poljoprivrednik i ranije koristio EU potpore, a prije pet godina i županijsku potporu za sudjelovanje na međunarodnom skupu u Španjolskoj.

Poljoprivredni obrt Asić iz Bapske bavi se stočarskom proizvodnjom i proizvodnjom ovčjega mlijeka od 150 vrhunskih mliječnih ovaca pasmine Lacaun uvezenih iz Francuske. Proizvode i hranu za stoku na površini od 30-tak ha. “Izgradili smo novu farmu, za koju nam je potreban novi priključak električne energije, a što zahtjeva znatne financijske troškove.” istaknuo je Asić. Po riječima županijskoga pročelnika Upravnoga odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrije Matića, ovo je prvi put da županija intervenira u postojeću proizvodnju koju treba unaprijediti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno