U predvorju Gradskog kazališta “Joza Ivakić“ večeras je otvorena posthumna likovna izložba nedavno preminule Ljubice Nađ.

Posebna atmosfera odisala je prostorijama Gradskog kazališta, a posjetitelji i članovi obitelji Ljubice Nađ nisu krili ponos što su poznavali ovako jednu posebnu osobu kao što je bila ona. Izložba je najmanje što se moglo učiniti kako bismo u našem sjećanju zadržali trajni spomen na ovu posebnu umjetnicu, ali i kako bi se njezina djela učinili dostupnima publici u Vinkovcima.

U svome svijetu mašte pronalazila je izvrsne načine kako svakodnevne motive prenijeti na platno, a ono u čemu je posebno uživala bio je motiv cvijeta. Njezina samozatajnost eksplodirala je kroz njezina djela. Svojim talentom i svojom osobnošću, Ljubica se utkala u mozaik vinkovačke kulture. Bila je likovna umjetnica koja nije došla do punoga umjetničkog izričaja, ali je bila društveno aktivna Vinkovčanka koja je imala svojih vrijednosti i utjecaja na stvaranje pozitivne klime u vinkovačkoj kulturi.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnica Kata Krešić, koja je ovom prilikom istaknula kako je divno bilo u našem gradu imati takvu ženu, nastavnicu i slikaricu.

“Večeras želim odati onu pravu ljudsku i toplu počast našoj Ljubici. Želim odati počast osobi koja je i svojom osobnošću i svojim slikama dala veliki doprinos našem gradu i našoj kulturi. Svojim slikama pokazala je bit ljudskog postojanja, ali i snagu i ljepotu svoga okruženja. Želim da ova izložba bude jedan mali darak Ljubici i izraz naše iskrene privrženosti osobi koja je ostavila neizbrisiv trag u nama i u našemu gradu“, rekla je Krešić.

Otvorenje izložbe uveličala je ženska pjevačka skupina “Lira”