Predvođeni upečatljivim androginim glasom Catrin Vincent, Another Sky stvaraju glazbu koja je jedinstvena, iskrena i samouvjerena. Učinkovito postižu mračnu i slojevitu atmosferu po kojoj su poznati Radiohead i The xx, te se ne ustručavaju svojim pjesmama boriti protiv nepravde i diskriminacije. U tom su stilu predstavili i svoj najnoviji singl Apple Tree.

Pjesma je premijerno predstavljena u Annie Mac showu na BBC Radio 1, a inspirirana je stvarnim događajem: “Ovo je priča o dječaku kojeg sam poznavala u djetinjstvu i kojeg su vršnjaci maltretirali jer je razgovarao s cvijećem. Njome želimo dati posvetu muškarcima koji posjeduju dozu ženstvenosti, vjerujem da to nije osobina koju mogu imati isključivo žene.”, objasnila je Catrin. Ta je poruka još snažniji oblik dobila zahvaljujući službenom spotu singla.


“Apple Tree” nije prvi put da se sastav svojom glazbom osvrnuo na stanje društva – to su učinili i prošlogodišnjim EP izdanjem “Forget Yourself”, kojim su jasno izrazili svoje protivljenje nasilju i društvenoj marginalizaciji. Na njemu su se posebice istaknule pjesme “Avalanche” i “Chillers”, a potonju su uživo predstavili i u popularnoj  glazbenoj emisiji Later… with Jools Holland.

Another Sky engleski je sastav čiji su članovi Catrin (vokal), Max (bubanj), Naomi (bass) i Jack (gitara). Četvorka se upoznala za vrijeme studentskih dana, a nakon što su shvatili da među njima postoji glazbena kemija posvetili su slobodno vrijeme zajedničkom sviranju. Na taj su način nastale i njihove prve pjesme, kojima su spojili umjetnost i politički aktivizam. „Ne razumijem zašto neki ljudi misle da glazbenici ne bi trebali stvarati društveno osvještene pjesme. Politika utječe na svačiji život, naravno da možemo biti umjetnici i aktivisti, te na taj način mijenjati svijet.”, objasnila je karizmatična Catrin, koja svakim nastupom očarava svakog tko je prisutan. Među tom se publikom našla i glazbena kritičarka Caroline Sullivan (The Guardian), koja je jednom prilikom izjavila da godinama nije čula tako poseban glas.