Talentirana glazbenica Mereba svojim alt-R&B zvukom sve uspješnije plijeni pažnju publike i utjecajnih medija, zahvaljujući svom talentu i kreativnosti. Nedavno je predstavila i svoj debitantski album, s kojeg vam kao vodeći singl donosimo pjesmu Sandstorm ft. JID.

Rođena u Los Angelesu, obiteljsko porijeklo joj seže u Etiopiju, gdje je kao dijete provodila ljetne mjesece, što je imalo značajan trag na njen razvoj kao glazbenice. “Dok sam tamo provodila ljeta, bratić i ja smo imali dostupna samo 3 CD-a, a jedan od njih bio je Greatest Hits Tracy Chapman. Intenzivno smo preslušavali taj CD, i danas shvaćam kakav je utjecaj imao na mene” prisjeća se ova talentirana glazbenica pravog imena Marian Mereba.

Uz Tracy Chapman, kao svoje glazbene uzore navodi i Steviea Wondera, Lauryn Hill i Joni Mitchell, stoga ne čudi kako je godinama tražila svoj zvuk i pronašla ga u alt R&B žanru s primjesama soula, hip-hopa, ali i kantautorstva.

Mereba, 2018. | Photo: Durimel | Universal Music press

Prije nego je postala Mereba, publici se predstavila s dva EP izdanja – “Room For Living” (2014.) i “Kotton House” (2017.), da bi svoj današnji zvuk oblikovala uz producenta 9th Wonder (Jay-Z, Anderson Paak.,…) i to radom na singlu “Black Truck”, koji ju je oblikovao u daljnjem smjeru djelovanja.

Nakon što je pronašla svoj zvuk, nastavila je samostalno kreirati i producirati glazbu, a rezultat toga je debitantski album “The Jungle is the Only Way Out”, objavljen u veljači ove godine, s 13 nježnih i melankoličnih pjesama snažne emotivne poruke, među kojima se posebno ističu “Planet U” i “Sandstorm” ft. JID.

Svoj izniman talent nedavno je prikazala i izvedbom pjesme “Stay Tru” u globalno popularnom YouTube showu COLORS.