Mladi Belgijac egipatskih i libanonskih korijena ima jasan cilj – stvarati pjesme koje se ne uklapaju u okvire tipične pop glazbe. Zahvaljujući takvim kreativnim težnjama i glasu impresivnog raspona, već je s 22 godine jedan od najperspektivnijih debitanata čiji krug obožavatelja svakodnevno raste.  On je Tamino, a singl kojim nas je osvojio nosi naziv “Habibi”.

Riječ je o intimnoj i atmosferičnoj pjesmi koja u prvi plan stavlja pjevačev osebujan glas, a takav ugođaj pomogao mu je postići producent Pieterjan Maertens (Emilíana Torrini). Osim što slušatelje već nakon prvog tona uvlači u svoj svijet, Tamino na ovom singlu sugerira kako je unatoč svojim godinama iznimno zreo kantautor, što se najviše može zapaziti u kompleksnosti vokalnih melodija i njegovim tekstovima.

“Habibi” je dio pjevačevog bezimenog EP izdanja koje mu je omogućilo pažnju publike, posebice obožavatelja izvođača kao što su Tom Waits, Ben Howard i Jeff Buckley, budući da su upravo oni oblikovali njegov glazbeni izričaj. Zahvaljujući inspiraciji koju vuče iz egipatske glazbe, Tamino je raznolike utjecaje uspješno spojio u nešto jedinstveno. Velikoj atmosferičnosti njegove glazbe pridonosi njegova karizmatičnost, što se jasno vidi i u ovoj live izvedbi spomenutog singla.

Nazvan po heroju iz Mozartove opere Čarobna frula, Tamino je izvođač kojemu je glazba oduvijek bila dostupna, ali i neizbježna. Majka mu je već u djetinjstvu približila izvođače kao što su The Beatles i Tom Waits, dok je njegov djed bio poznati egipatski pjevač i glumac Moharam Fouad. Belgijac je do sada objavio dva izdanja, bezimeni EP i album “Amir”, na kojem su se našli iznimno hvaljeni singlovi “Habibi” i “Cigar”.