24 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

Uručeni ugovori vrijedni 14 milijuna kuna za projekte iz Europskog socijalnog fonda

Više od autora

- vl promo-

Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Trinaest novih ugovora u vrijednosti od 14 milijuna kuna u Vinkovcima su danas svečano uručena udrugama koje su ta sredstva dobile za projekte prijavljene na Javni poziv “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport”. Kroz projekte odobrene temeljem ovog Javnog poziva omogućit će se bavljenje športom većem broju ljudi, neovisno o njihovim materijalnim ili tjelesnim mogućnostima, a do sada su odobrena ukupno 44 projekta u vrijednosti od 49 milijuna kuna od ukupno raspoloživih sredstava koja iznose 100 milijuna kuna.

Ugovore su uručili Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Majda Burić, državna tajnica u Ministrastvu rada i mirovinskog sustava, Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice za šport i Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Kroz ovaj Javni poziv udrugama s područja Vukovarsko – srijemske županije odobreno je pet projekata, dok su Vinkovcima odobrena tri projektna prijedloga ukupne vrijednosti 2.869.626,46 kuna, a ugovore su preuzeli predsjednici Športskog saveza invalida grada Vinkovaca, Rukometnog kluba Spačva i Stolnoteniskog kluba Cibalia Vinkovci.

Uručenju ugovora nazočio je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je ovom prigodom pohvalio sportske udruge koje su uz pomoć razvojne agencije VIA ostvarile sredstva za svoje programe. “Zahvalio bih se ministarstvima, Razvojnoj agenciji VIA, kao i udrugama koje su pridonijele da se 2,8 milijuna kuna u Vinkovcima uloži u jedan takav sektor. To je hvale vrijedno i grad će i dalje podržavati ovakve projekte.”, rekao je Bosančić.

Športski savez invalida grada Vinkovaca okupio je u projektu šest klubova kako bi se osobama s invaliditetom pružila mogućnost odabira bavljenja željenim sportom, dok će Rukometni klub Spačva uključiti u svoje redovne treninge 40 djece koja žive u riziku od socijalne isključenosti, a Stolnoteniski klub „Cibalia“ osigurat će za 40 djece besplatno pohađanje treninga, te besplatan prijevoz na trening i sa treninga do kuće.

Dodatnu vrijednost ovim plemenitim projektima daje i zapošljavanje 17 osoba, od čega će 14 biti licencirani treneri kako bi provedba treninga s ciljanom skupinom bila što učinkovitija i u potpunosti profesionalna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno