Kako i kuda dalje nakon “Avengers: Endgame”? Svi se pitaju što će biti dalje s Marvelovim univerzumom, ali su čelnici studija po svemu sudeći spremili neslućeno iznenađenje – veoma brzo kucnut će čas da dobijemo gay-superheroja!

Victoria Alonso, direktorica Marvelove produkcije, na promociji filma “Captain Marvel” u L.A. nagovijestila je upravo ono o čemu se šuškalo – studio traži glumca koji bi igrao lik superheroja koji je sklon istom polu. Film bi se trebao zvati “The Eternals”!

Scenarij filma već je napisan, a njegovi autori su Matthew K. i Ryan Firpo, po istoimenom stripu koji potpisuje Jack Kirby. Rediteljica bi trebala biti Chloé Zhao, čiji je film “The Rider” pokupio brojne nagrade na svjetskim filmskim festivalima, dok će producent biti Kevin Feige.

Ovaj provokativni film govorit će o rasi Vječnih bića koja žive na Zemlji i po svom nahođenju odlučuju o njenoj povijesti i civilizaciji…

Na pitanje da li će novog gay-superheroja glumiti i glumac otvorenih gay sklonosti, Alonso nije dala određen odgovor. “Imat ćemo najbolji mogući casting”, izjavila je zagonetno.

U Marvelovim filmovima do sada nije bilo otvoreno homoseksualno nastrojenih superheroja. Valkyrie, koju je glumila Tessa Thompson u “Thor: Ragnarök”, prema tvrdnji glumice – bila je biseksualka. Ipak, iako je snimljena takva scena, redatelj Taika Waititi nije je iskoristio u montaži za konačnu verziju filma. S druge strane, u franšizi “Deadpool” postoji lik Negasonic Teenage Warhead, koga glumi Brianna Hildebrand, javno deklarirana kao lezbijka. Za očekivati je i da Tessa i Brianna postanu prilično važan dio “Marvelovog univerzuma” u danima koji dolaze… [titlovi.com]