16 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Uskrsnice čekaju na čak 3800 umirovljenika; mogu ih podići danas i sutra

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

S prvim radnim danom u ovom tjednu u Gradu Vinkovci započela je podjela uskrsnica. Gradske blagajne otvorene su za preko 3800 vinkovačkih umirovljenika i korisnika osobne invalidnine.

„Drago mi je da našim umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine možemo barem malo pomoći i na ovaj način iz proračuna izdvojiti sredstva kako bi dočekali Uskrs na najbolji mogući način, kako bi mogli imati slavonsku trpezu na stolu. Nadam se da će ovi iznosi tome pripomoći, a naravno, oni neće riješiti sve probleme, ali će biti od pomoći jer sredstva i jesu namijenjena onima s najnižim mirovinama. Ovime ćemo pokriti gotovo polovinu umirovljenika unutar Grada Vinkovaca”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić i ovim putem čestitao Uskrs svim umirovljenicima i njihovim obiteljima.

Konstantno podižući iznose samih uskrsnica one su se popele do 60 eura, a povećani su i cenzusi kako bi s ovom mjerom obuhvatili što veći broj naših umirovljenika. Pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Andrea Vinković naglasila je kako je isplata organizirana tijekom dva dana; danas i sutra.

„Oni koji neće biti u mogućnosti podići uskrsnicu u ove dane, imat će tu mogućnost najvjerojatnije do kraja mjeseca ožujka na blagajnama Grada, a točan datum još se ne zna”, rekla je Vinković.


Uskrsnica će Ivki Balašković iz Vinkovaca biti od velike koristi jer joj je, kako kaže, mirovina jako mala.

„Uskrsnica će “otići” na tri praunuka, mora im baka nešto kupiti. Unuci su već jako veliki, a praunučad ispituje: Bako što si nam kupila”, veselo će gospođa Balašković.

Saul Jovičić iz Mirkovaca, inače invalid s četvrtim stupnjem invalidnosti zadovoljan je iznosom koji je dobio. „Mirovina mi je 320 eura, puno će mi ovo značiti. Potrošit ću uskrsnicu na potrepštine što bi se reklo za u kuću”, rekao je Saul Jovičić.

Iz gradske uprave poručili su kako je ovo jedan mali znak pažnje i zahvalnosti, način na koji žele uljepšati najveći kršćanski blagdan onima koji su kroz svoj radni vijek stvarali i gradili naš grad.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno