- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U Općini Stari Jankovci i ove godine su se potrudili uljepšati Uskrsne blagdane najugroženijim skupinama u društvu te su u tjednu uoči Uskrsa umirovljenicima koji imaju mjesečna primanja do 2.500 kuna uručili uskrsnicu u obliku poklon bona u iznosu od 250 kuna.

Također, osobama koje imaju pravo na zajamčenu minimalnu naknadu te onima koji su socijalno najugroženiji, podijeljeni su paketi namirnica koje već tradicionalno dijele u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Vinkovci, a svim korisnicima projekta “Žene u fokusu” podijeljena su konzumna jaja, ukupno 2.300 komada.

Ovih dana iz ove Općine pozivaju i darovateljice i darovatelje krvi da se odazovu na akcije dragovoljnog darivanja krvi koje Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek u ponedjeljak 12. travnja, od 16 do 18 sati, organizira u prostorijama Općine Stari Jankovci. Prijave za termin darivanja krvi vrše se na telefon Crvenog križa Vinkovci 332-523, a darovatelji će odmah po prijavi dobiti SMS s terminom darivanja krvi. “Zbog striktnog poštivanja epidemioloških mjera u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa, darovateljice i darovatelji će biti zamoljeni da poštuju razmak od najmanje 1,5 m i koriste zaštitne maske. Bit će osigurana i dezinfekcija ruku darovatelja i djelatnika, kao i dezinfekcija prostorija i kreveta, te mjerenje temperature darovatelja. Također, na razdoblje od 14 dana odgađaju se osobe koje su putovale izvan Republike Hrvatske, kao i osobe koje su bile u kontaktu s osobama zaraženim sa SARS-CoV-2. Na razdoblje od najmanje 28 dana odgađaju se osobe koje su preboljele COVID-19, računajući razdoblje od prestanka simptoma ili od rezultata pozitivnog testa na SARS-CoV-2 u slučaju asimptomatske infekcije”, poručuju iz Općine.