Održan je treći Hang Loose Rockabilly festival, daleko od vrućine gradskog asfalta na Teninom salašu, gdje su prenijeli uživanje i energiju iz dvorišta vinkovačke gimnazije, gdje su održana prva dva festivala.

„Kažu da se prvi pamti, no mislim da će se baš ovaj festival upamtiti jer se ove godine preselio na drugu lokaciju. To je odlično, veći je prostor, u prirodi smo, pustite mozak na pašu i uživajte“, rekla je na predstavljanju ovogodišnjeg Hang Loose Rockabilly Festivala, koji priziva i donosi atmosferu 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, jedna od organizatorica Ana Vukoja.

I doista mislimo da će baš ovaj, treći, biti upamćen kao najbolji. Zbog druge i ugodnije lokacije, ali i puno noviteta koje su nam priredili.

Mogli smo vidjeti sajam malih kreativnih obrta, zatim Retro Yard Sale, “buvljak” starina, gdje su posjetitelji mogli kupiti sve što dolazi iz sredine prošlog stoljeća pa se nije trebalo brinuti za odijevanje, igraonice za djecu pod vodstvom DND-a, plesne radionice za djecu i odrasle, pin-up foto natječaj, izložba starodobnih i custom vozila, a u večernjem glazbenom programu nastupila su tri sastava, Johnny & his Rockin Tunes iz Zagreba i novi vinkovački bend Greasy Flat 4 te Pete & the Shine Brights iz Italije.

Kako je najavljeno proglašeni su i pobjednici još jedne zanimljivosti festivala, Pin up natječaja u kojem su mogli sudjelovati svi, za razliku od prošlih godina.

Tri su nagrađene fotografije- Ella, fotograf Boris Lovrić (1.mjesto), Miss Dea Dee, fotograf Denis Blažević (2. mjesto) i Ella Rae, fotograf Dražen Benčević (3. mjesto).

Vinkovci su zaista postali poznati po ovom ljetnom festivalu jer su u Hrvatskoj rijetki ovakvi događaji koji oživljavaju 50-e i 60-e godine. No tu nije kraj, još se stignete priključiti pikniku uz roštilj na Teninom salašu uz jam session Greasy Flat 4, Johnny & his Rockin Tunes i King Cat Rhythm i zaključiti još jedan uspješan Rockabilly festival.