18 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Pet škola sudjelovalo u projektu “Debate great”

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Pet škola s područja grada Vinkovaca i oko 50 učenika sudjelovalo je jučer na debati održanoj u Županijskoj vijećnici, organiziranoj u sklopu projekta “Debate great“. Projekt je provela Zdravstveno-veterinarska škola “Dr. Andrija Štampar”, a organizirao ga je školski aktiv engleskog jezika, profesorice Anđela Lozančić i Stephanie – Kate Lukač.  Namijenjen je bio učenicima drugih i trećih razreda svih srednjih škola, a najbolji timovi, koji su imali najjače argumente i bili najuvjerljiviji u debatiranju, osvojili su simbolične nagrade i diplome kao potvrdu o sudjelovanju.

Debatiralo se o raznovrsnim temama, pa su se tako na repertoaru našle teme poput kvalitete hrane u Hrvatskoj, migracije, školske uniforme, ostati ili ići izvan Hrvatske, ali i nešto modernije teme poput Interneta.

Tročlano povjerenstvo činile su Rejhana Nuhanović Tadijan, Mirela Dobutović i Josipa Petković, koje su ocjenjivale činjenične informacije koje su iznosili učenici o svakoj temi, “za” ili “protiv”, razumijevanje teme, uvjerljivost, jasnoća iznošenja argumenata, pobijanje argumenata protivničke ekipe te iznošenje završnih argumenata. Najuspješnijom se tako pokazala vinkovačka Gimnazija ‘‘Matija Antun Reljković‘‘, drugo mjesto pripalo je ekipi Ekonomske i trgovačke škole “Ivan Domac” – ekipi Shaken, treće mjesto osvojila je također Ekonomska i trgovačka škola “Ivan Domac” – ekipa Acme, četvrto mjesto zauzela je ekipa Tehničke škole Ruđera Boškovića, a peto su mjesto podijelile ekipe Zdravstveno-veterinarske škole “Dr. Andrija Štampar” i vinkovačke Srednje strukovne škole.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno