16 C
Vinkovci
Srijeda, 28. veljače 2024.

Ususret 13. rođendanu nuštarska knjižnica postala je samostalna ustanova

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Narodnu knjižnicu i čitaonicu sv. Benedikta u Nuštru ovih su dana obradovale vijesti iz Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Naime, na natječaju njihovog resornog ministarstva nuštarskoj knjižnici u području javnih potreba u kulturi odobrena su sredstva za tri programa: 3.981,00 eura za program Nabava knjižne i neknjižne građe, 1.327,23 eura za program Nabava informatičke opreme i 1.066,00 eura za program Nabava namještaja za knjižnicu.

„Prijavom na ovaj poziv Ministarstva kulture i medija odobrenim sredstvima osigurali smo poboljšanje usluga u našoj knjižnici. To znači nove naslove koji će obogatiti naš knjižni fond, novu informatičku opremu koja će osuvremeniti rad te namještaj koji će pridonijeti uređenosti prostora”, ističe Martina Vignjević, v.d. ravnatelja.

Inače, nuštarska knjižnica, utemeljena 2010. godine kao ogranak Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, u listopadu prošle godine postala je samostalna ustanova. Naziv je ostao isti kao i način financiranja od strane Općine Nuštar s tim da je Općina sada i osnivač knjižnice.


Uz bogatu i raznovrsnu ponudu knjižnog i neknjižnog fonda, knjižnica je razvila i bogatu popratnu aktivnost. Tijekom godine organiziraju brojne promocije, izložbe i radionice, obilježavaju datume i aktivnosti vezane za knjigu i čitanje i druge važne teme, sudjeluju u društvenom životu, aktivan je i čitateljski klub Aleph.

„Jedna od novina su radionice za predškolsku djecu u suradnji s vrtićem „Vrtuljak”. Radionice su odlično posjećene, uz djecu i tete uključuju se i roditelji i taj program sada je jedna od stalnih aktivnosti”, ističe Martina Vignjević.

Recimo i to kako je od početka rada knjižnice, koja ove godine slavi 13. rođendan, članstvo besplatno do 18 godina, a odrasli plaćaju tek simboličnu članarinu koja je među najmanjima u Hrvatskoj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno