17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Ususret blagdanu Svih svetih, Vinkovački list ima sve informacije

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Sutrašnje izdanje Vinkovačkog lista posvetili smo velikim dijelom nadolazećem blagdanu Svih svetih.

Kakvo je stanje na sva tri vinkovačka groblja, što su noviteti, a što najčešće pritužbe građana, doznajemo u razgovoru s direktorom GTG-a Elvisom Kovačevićem. Djelatnici u Kačićevoj ulici bit će posjetiteljima groblja na raspolaganju u utorak i srijedu cijeli dan.

USPRKOS POSKUPLJENJU, VELIKA PONUDA I POTRAŽNJA CVIJEĆA I LAMPIONA

Gužve na grobljima i u blizini već su primjetne. Uređuju se i obilaze grobovi, donosi cvijeće. U cvjećarne zbog toplog vremena još nisu stigle kuglaste krizanteme, ne odgovaraju visoke temperature. Cjelodnevna prodaja cvijeća počela je i na tržnici i trajat će do samog blagdana kada je i cvjećarnicama dozvoljen rad.

SVI SVECI I SVETICE BOŽJE, MOLITE ZA NAS!

Veliki katolički blagdan, u Hrvatskoj neradni dan, blagdan Svih svetih koji pada na 1. studenog, spominje se više od 8 000 kanoniziranih svetaca. Poruku Crkve prenosi nam u ovom broju velečasni, mr. sc. Mario Brkić, župnik Župe sv. Ćirila i Metoda u Vinkovcima.

Sveta misa zadušnica za sve vjerne mrtve bit će služena na sam blagdan u 11 sati ispred mrtvačnice na groblju, a potom će svećenici krenuti u blagoslov grobova. Prikupljena milostinja i ove godine namijenjena je Pučkoj kuhinji u Vinkovcima.

CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE

U ambulantama obiteljske medicine počinje u ponedjeljak, 30. listopada. Kakav je interes građana i jesu li prijepori oko cijepljenja u pandemiji ostavili posljedice, doznajemo u razgovoru s jednom od liječnica. Istražili smo i cijenu cjepiva u ljekarnama za sve one koji se žele cijepiti, ali ne pripadaju rizičnim skupinama.

ZELENA ENERGIJA BUDUĆNOSTI

Očuvanje okoliša i velike uštede električne energije, posljedično i režijskih troškova, Grad Vinkovci sustavno provodi kroz projekt kojim je počelo postavljanje osam fotonaponskih elektrana na sedam objekata u njihovu vlasništvu. Uz završen Tehnološki park, prioritet su vrtići i škole.POVRATAK U ELITNI RANG

Strijelci vinkovačke Lokomotive vratili su se u prvu ligu, no problem je prostor i poskupljenje najma, pa ako to riješe, past će im kamen sa srca. Imamo priču!

ZAKON O HRVATSKOM JEZIKU

Njegovo donošenje očekuje se do kraja godine. Tim povodom HPŠD Hrvatski sokol Vinkovci uputilo je Pismo potpore Matici hrvatskoj i Ministarstvu. Potreba zakonske zaštite jezika od svakodnevnih slobodoumnih intervencija i više je nego neophodna.

U NEDJELJU SPAVAMO SAT VREMENA DULJE

U noći sa subote na nedjelju, ne zaboravite pomaknuti kazaljke sat vremena unazad, s 3.00 na 2.00 i dobro se odmorite. Posljednjeg vikenda u listopadu, prelazimo na zimsko računanje vremena.

NAJAVE

Zabavni gastro vikend u Vinkovcima sutra u 20 sati otvara revijalno natjecanje kuhara, 17. Zlatna jabuka na koju su svi dobrodošli, a ulaznice za subotnji 5. Festival šunke, vina, rakije i kulena su rasprodane.

OD 1. STUDENOG OBVEZNA DNEVNA SVJETLA NA VOZILIMA!

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno