4 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

Uz Prophets Of Rage nastupaju House Of Pain i Black Peaks a sutradan The Cult

Više od autora

- vl promo-

Kako smo već ranije najavili, skupina Prophets Of Rage premijerno će nastupiti u Hrvatskoj u sklopu ovogodišnjeg Zagreb RockFesta 26. lipnja. Sada saznajemo kako će te večeri nastupiti u društvu još jednih Legendi, sastava House Of Pain a pridružit će ime se i Black Peaks…

Prophets Of Rage
Prophets Of Rage

Prophets Of Rage: Nastup Prophets Of Rage prvotno je zamišljen na stadionu Šalata, ali je zbog ozbiljnih najava renovacije te lokacije prebačen u Dom sportova. Sad je međutim stigla definitivna potvrda da se na ŠRC Šalati ove godine neće izvoditi nikakvi radovi te se koncert prebacuje na najdražu gradsku open air arenu.

Prophets Of Rage čine tri četvrtine Rage Against The Machine, Chuck D. i DJ Lord iz Public Enemyja te B Real iz grupe Cypress Hill donijet će najveće hitove svojih matičnih bendova na stadion kojem kao da je sudbina da ga prije renovacije malo preurede ‘Killing In The Name’ ili ‘Sleep Now In The Fire’. Set koji sadrži najvažnije pjesme iz RATM, PE i Cypress Hill repertoara te nekolicinu hip hop klasika bit će jedan od rijetkih cjelovečernjih nastupa na turneji koja je ispunjena uglavnom festivalskim svirkama.

PROPHETS OF RAGE: PROPHETS OF RAGE [2016]

Zagreb RockFest (House Of Pain) [St2]
House Of Pain

Hose Of Pain: Kultni hip hop trio u Hrvatsku dolazi u originalnoj postavi – Everlast, Danny Boy I DJ Leathal – u sklopu turneje kojom proslaavljaju 25 godina od prijelomnog debi albuma na kojem je se našao singl ‘Jump Around’, zasigurno jedan od najvećih rap hitova u povijesti. Besmrtnu singlicu producirao je DJ Muggs, član Cypress Hilla, s kojima su House Of Pain bili povezani u kolektiv Soul Assassins. S obzirom da Prophets Of Rage u svom setu izvode ‘Jump Around’ prilika da ga se čuje u izvedbi autorskog trojca definitivno je jedan od koncertnih vrhunaca ovog proljeća u Zagrebu.

HOUSE OF PAIN: JUMP AROUND [1992]

Zagreb RockFest (Black Peak) [St1]
Black Peaks

Black Peaks: Čast da 26. lipnja otvore program pripala je mladoj britanskoj post rock četvorki Black Peaks, koju su mediji dosad najviše uspoređivali s grupama Mastodon, The Dillinger Escape Plan i Tool. Imaju objavljena dva albuma s kojih se najviše probila singlica ‘Glass Built Castels’. Četvrti najavljeni izvođač bit će objavljen kroz nekoliko tjedana.

BLACK PEAKS: SAVIOUR [2015]

The Cult
The Cult

The Cult: Iduće večeri, na zasebnom događaju, na Šalati će nastupiti britanski rock divovi The Cult.

The Cult su osnovani 1983. godine i u svega nekoliko sezona postali globalna senzacija na krilima četiri superiorna albuma u kojima je glavnu ulogu odigrao njihov post-punk goth rock oplemenjen duhovima Doorsa i Zeppelina, ali uz specifičan dodir karizmatičnog Iana Astburyja. ‘She Sells Sanctuary’, ‘Rain’, ‘Fire Woman’, ‘Sweet Soul Sister’, ‘Lil’ Devil’, ‘Wild Flower’ i ostale grmjet će s Šalate jednakom snagom kao što su grme od sredine 80-tih naovamo iz najvećih koncertnih arena i gotovo svih rock klubova kompletne planete.

Grupi The Cult će se 27. lipnja pridružiti još nekoliko izvođača koji će biti objavljeni u sljedećim tjednima.

THE CULT: DEEPLY ORDERED CHAOS [2016]

Niz rock, metal i žanrovski srodnih koncerata koje LAA organizira kroz lipanj spojeni su zajedničkim nazivom Zagreb RockFest. Dio nastupa je već najavljen, poput svirke grupe Ministry u Tvornici kulture, Prophets Of Rage, House Of Pain i Black Peaks te The Culta na Šalati, dok će dio njih biti objavljen u bližoj budućnosti. Hrpa zasebnih lipanjskih događaja održat će se na različitim lokacijama, a sve pod krovom Zagreb RockFesta, što predstavlja potpuno nov koncept na našoj sceni.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno