U ugodnom ozračju te uz zabavne i kreativne aktivnosti, uz aktivno sudjelovanje roditelja što uvelike pridonosi stvaranju suradničkog odnosa između Dječjeg vrtića i roditelja, danas je na prostiru ispred Gradskog kazališta Joza Ivakić održana Uskrsna radionica za roditelje i djecu polaznike vinkovačkih dječjih vrtića.

Odgajateljice su u suradnji s roditeljima pripremile raznovrsne oblikovane i neoblikovane materijale od kojih su djeca i njihovi roditelji izrađivali ukrase za Uskrs. Djeca i roditelji bili su vrlo kreativni i maštoviti što se vidjelo na njihovim radovima. Da je radionica pun pogodak vidjelo se i po broju roditelja i djece koji su se odazvali na radionicu, ali i aktivnosti koju su pokazali i jedni i drugi. Zajednički doživljaj blagdana i njegovanje pozitivnog odnosa prema tradiciji bio je glavni cilj radionice.

“Na ovoj radionici djeca su uz pomoć svojih roditelja mogla oblikovati uskrsne pisanice, izraditi uskrsne čestitke, napraviti košaricu za Uskrsnog zeca, a mogli su i od različitih dekorativnih materijala, kao što su vuna i stiropor, izraditi dekoracije. Sve što su napravila djeca su ponijela kući.”, rekla nam je odgojiteljica u vrtiću “Pčelica” Mirica Radić.