U organizaciji Valentinijana d.o.o i vinkovačke udruge retroPERSPEKTIVA danas i sutra nas očekuje plesno – hedonistički – glazbeno – zabavni program imena Valensiranje. Od 19:00 do 02:00 sata ćemo moći uživati u zvucima funkyja, soula i disca u okruženju Lapidarija Gradskog muzeja.

“Samo Valensiranje došlo je slučajno, kao rezultat ideje, energije, volje, čiste dosade i stalnog gunđanja okoline da se ništa ne događa u gradu gdje bi mladi mogli uživati. Lapidarij nam je uvijek bio interesantan zbog samog prostora i ambijenta. Zajedno smo se odlučili da organiziramo neki funky događaj, pošto funky još nismo viđali u gradu, tj slušali nigdje. Odlučili smo napraviti neki urbani dio Vinkovačkih jeseni. Nazvali smo ga Valensiranje iz razloga što je tu, naravno, Valens, a uvijek smo se zezali na foru Valensiranje – napijanje. Ovo nam je prva godina i organiziramo samo svirke, a nagodinu tko zna što će nam još pasti na pamet. Predavanja, edukacije, i slično”, otkrila nam je Ana Vukoja.

S obzirom na to da Udruga retroPERSPEKTIVA i Valentinijan d.o.o. imaju iskustva, znanja i vještine u organizaciji, odlučili su se udružiti i razveseliti građane jednim disko događajem.

Ideja još ima, ali za početak program ide u 2 dana – petak i subota – disco čaganje. Za prvi dan tu je DJ Sheepatz koji će za nas birati “the best of funky” koji nam neće dati sjediti puštanjem svojih funky hitova, dok je za subotu predviđen zagrebački bend Groovy Cakes s mješavinama funkyja, soula i disca 60ih, 70ih i 80ih.

Sve to idejno je osmišljeno u prostoru Lapidarija ili za one koji ne znaju gdje je – u prolazu između Varteksa i Gradske kavane gdje vas čeka pravi disco ugođaj uz light show, disco kugle i lampice te hedonističko – pivarsko – opušteno raspoloženje. Uz Valensiranje osim domaćeg piva Valensa toči se osječki Beckers koji se pokazao vrlo popularnim na Rimskim danima i manifestaciji Beeram domaće. Za one koji ne piju alkohol tu će biti sokova i vode također. Sve u svemu, čekaju nas dva disco – funky dana. Za sve mlade i one koji se tako osjećaju. Start oba dana kreće od 19h. Događaj je organiziran u suradnji s Gradskom Muzejom Vinkovci, podrškom medijske kuće Novosti i podrškom Grada Vinkovaca

“Hvala svima na financijskim sredstvima, savjetima i energiji”, poručuju organizatori.