30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Valentina Kostančar na treningu za trenere “Odgoj za humanost od malih nogu”

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa održan je Trening za trenere za program Odgoj za humanost od malih nogu.
Na treningu je sudjelovalo 22 sudionika, djelatnika i volontera društava Crvenog križa iz svih dijelova Hrvatske, ali i odgojiteljice koje program mogu provoditi direktno u svojim odgojnim skupinama u predškolskim ustanovama. Među njima je bila i volonterka Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci Valentina Kostančar.
Valentina je tako uspješno prošla edukaciju koja za cilj ima osigurati sadašnjim i budućim djelatnicima te volonterima razvijanje vještina, strategija i znanja koje će im pomoći u njihovom radu s djecom predškolske dobi.
Program Odgoj za humanost od malih nogu omogućava djeci rane i predškolske dobi stjecanje odgoja za humaniji, zdraviji i sigurniji život. Program se sastoji od četiri dijela: Humane vrednote, Prevencija trgovanja ljudima, Zaštita zdravlja i Priprema za izvanredne situacije, a kroz teoriju, radionice, pokazne vježbe te grupni rad sudionici su savladali znanjima i kompetencijama za provođenjem programa u svojim lokalnim zajednicama.
Nakon završene edukacije programa Odgoj za humanost od malih nogu, Valentina ima mogućnost i kapacitete provoditi program u Klubu mladih Crvenog križa Vinkovci te na taj način obuhvatiti djecu koja su izvan odgojno-obrazovnog sustava i nisu u prilici sudjelovati u aktivnostima dostupnima djeci obuhvaćenoj sustavom.
“Pripremamo se za jesen punom parom”, poručili su iz Crvenog križa Vinkovci zahvalivši Valentini na sudjelovanju HCK na organizaciji ovoga treninga koji će sigurno puno dobroga donijeti djeci, kao i svim djelatnicima vrtića i škola.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno