22 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

ZAKI BOOK aplikacija vinkovačke knjižnice za e-knjigu ljeti

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

ZAKI BOOK aplikacija digitalna je inovacija Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci koja korisnicima omogućava najam ili preuzimanje knjiga u elektronskom obliku, a idealna je u vrijeme godišnjih odmora jer, uz svu prtljagu koju nosimo sa sobom, knjiga nam je dostupna na našem mobilnom uređaju.

„Najvažnije što korisnici trebaju znati jest broj njihove članske iskaznice i PIN od četiri znamenke koji mogu besplatno preuzeti osobno ili telefonski. Ulazom u aplikaciju, članovi knjižnice istovremeno mogu preuzeti dvije e-knjige na 30 dana, a u istom roku mogu zadužiti po pet knjiga”, pojašnjava jednostavna pravila e-čitanja knjižničarka Klaudija Mandić.

„Nudimo preko 100 naslova u elektronskom formatu koje nabavljamo dva do tri puta godišnje – u zimsko vrijeme kada su građani više kući i pred ljetne godišnje odmore kada je knjiga partner na putovanju”, dodaje Mandić ističući prednosti ovakvog zaduživanja građe, posebice onima koji najveći dio svog vremena provode na mobilnom uređaju.

Tako onaj tko voli čitati, ako nije ovisnik o listovima papira pod prstima, lako spaja ugodno s korisnim, a vrlo praktično ne zauzima prostor. Kroz sustav e-knjiga nerijetko se dolazi do naslova koje je fizički nemoguće uhvatiti u knjižnici pa željeno štivo stiže osobno čitatelju u njegovu mobilnu e-knjižnicu.

„Prednost je što si u aplikaciji prilagođavamo font slova za čitanje, pozadinu i svjetlinu zaslona, nije nam potreban straničnjak jer aplikacija pametno pamti gdje smo stali, listamo ju prstom kao običnu knjigu. E-knjiga savršen je izbor za one koji su svakodnevno uz ekran što poslom, što kroz zabavu i slobodno vrijeme,” preporuka je naše knjižničarke.

ZAKI BOOK nudi raznovrsnu lepezu štiva od beletristike, publicistike, trilera, krimića, ljubavnih romana do životnih saga, a vinkovački knjižničari potrudili su se osigurati svojim korisnicima izbor vodeći računa i o onima koji su fizički spriječeni doći u knjižnicu.

FOTO: GKVK

Za ostale, ljetno radno vrijeme knjižnice je ponedjeljak i utorak 12-19 sati, srijeda, četvrtak i petak 8-15 te subota 8-13 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno