Uoči obljetničkog koncerta kojeg Vatra održava ovog petka u zagrebačkom Domu sportova, izlazi i deseti studijski album “Nama se nikud ne žuri” nazvan po istoimenom hit singlu otpjevanom u duetu s Massimom!

Na nedavno održanoj dodjeli nagrada Porin, Vatra je osvojila nagradu za Najbolju vokalnu suradnju upravo za naslovnu pjesmu, a osim nje, na novom su se albumu našli i dosadašnji singlovi “Sekvoje”, “Ukleti Holandez” i aktualna “Sve je tišina” koja je, kao i ostale, odmah po objavi, ušla među najemitiranije domaće pjesme na nacionalnoj ljestvici HR top40.

Album “Nama se nikud ne žuri” nošen je s devet pjesama, a uz duet s Massimom, na pjesmi “Pitanje i odgovor” Vatri se pridružila i Tonka Matković Šerić.

Kao autor i ovog se puta većinski potpisuje Ivan Dečak, a uz njega, dio pjesama napisali su Irena Celio-Cega te Tomislav Franjo Šušak.

“Gotovo dvije godine neprekidnog rada rezultiralo je našim desetim albumom “Nama se nikud ne žuri”. Album na kojem smo uistinu dosta eksperimentirali, ne samo aranžmanski nego i sa zvukom. Nadam se da se to u konačnici i čuje. Držimo si palčeve da publika pusti naše nove pjesme u svoje živote!”, izjavio je Ivan Dečak.

Vatra: Nama se nikud ne žuri, 2019. | Design: Dinko Batarelo | Dallas press

U nastavku pročitajte izdvojene recenzije:

“No, i ovako je posrijedi domaće pop-rock izdanje na konto kojeg njegovi vlasnici zaslužuju još masovniju publiku, a to bi bilo blagotvorno i za scenu.”

Aleksandar Dragaš, Jutarnji list

“Ovdje nema eksperimenata, ali ima sjajno producirane, vrhunski zapakirane, privlačne i odlično odsvirane glazbe koja “puca” da postane popularna. Drugim riječima, gori Vatra za još veći uspjeh kod široke publike, svidjelo se to nekome ili ne. Ili, najkraće, Vatri nije “crkla krava”.

Hrvoje Horvat, Večernji list

“Radiofonija je osnovna karakteristika fino produciranog i poliranog zvuka nove Vatre koja ispunjava očekivanja pozicionirajući se kao referentan i relevantan middle orientated rock na moderan način.”

Anđelo Jurkas, Dopmagazin