18 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Vatrogasna suradnja Slavonije i Austrijske pokrajine Tirol

Više od autora

- vl promo-Dožupan Josip Dabro na poziv Zemaljske vatrogasne škole u Telfsu, u austrijskoj pokrajini Tirol, boravi zajedno sa županima, zamjenicima župana naših slavonskih županija i predstavnicima Vatrogasne zajednice VSŽ, zapovjednikom Zdenkom Jukićem i zamjenikom zapovjednika Krešimirom Jelićem, kao i vatrogasnim zapovjednicima i predstavnicima ostalih županija.

Danas su nazočili prezentaciji vatrogasnog sustava pokrajine Tirol, koju je predstavio vatrogasni inspektor Alfonz Gruber, a potom su u društvu ravnatelja Georga Wadharta obišli prostore vatrogasne škole. Poslije obilaska, složili su se kako su uvjeti koje vatrogasci u Tirolu imaju prilikom svog vatrogasnog školovanja odlični.

Već dugi niz godina pokrajina Tirol ima izuzetno dobru suradnju s Vukovarsko-srijemskom županijom na području vatrogatstva kojoj su dokaz brojna vatrogasna vozila doniranima dobrovoljnim društvima. Uz to, ove se godine dvadeset predstavnika DVD-a nalaze na obuci u njihovoj školi, a stečena nova i vrijedna iskustva primjenjivati će u svojoj sredini. Iskoristili su posjet kao bi razmijenili iskustva u radu i dogovorili buduću suradnju pokrajine Tirol i pet slavonskih županija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno