10 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Veće uskrsnice za više od 3.800 vinkovačkih umirovljenika i korisnika osobne invalidnine

Više od autora

- vl promo-

Ove će godine preko 3.800 vinkovačkih umirovljenika i korisnika osobne invalidnine Vinkovcima dobiti uskrsnicu i to u uvećanom iznosu u odnosu na prošlu godinu, za što je osigurano 190 tisuća eura, istaknuto je danas na sjednici Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Vinkovaca.

Naime, prihvaćen je prijedlog povećanja cenzusa u odnosu na prošlu godinu. Konkretno, umirovljenici s mirovinama do 340 eura dobit će 60 eura uskrsnice, a oni s mirovinama od 340 do 450 eura dobit će 40 eura.

„Sad možemo vidjeti da svake godine dižemo cenzus, ujedno se povećava brojka umirovljenika, kao i iznosa, međutim, nama je želja doći do što više umirovljenika, a ne stalno i kontinuirano povećavati iznos za jedne. Već sada imamo povećane i cenzuse i brojke, stoga možemo reći da projekt kojega provodimo kroz naš Odbor za treću životnu dob raste iz godine u godinu”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Kako je pojasnio predsjednik Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne Marinko Lukenda prošle je godine cenzus za Uskrs bio do 270 eura, sad je do 350, što znači da se povećao i broj korisnika. „Blizu smo 4 tisuće korisnika koji imaju pravo, a povećao se broj korisnika osobne invalidnine. Prešli smo brojku 400, a prošlog je Uskrsa bila nešto malo više od 300, što govori kako je to povećanje za 100-njak ljudi. Pravo na uskrsnicu u gradu Vinkovcima ima 50% umirovljenika i osobne invalidnine, a mogu reći kako smo prezadovoljni s ovim izdašnim uskrsnicama”, rekao je Lukenda.Gradski vijećnik i član Odbora za treću životnu dob Drago Majstorović istaknuo je kako svi oni koji su obuhvaćeni ovom odlukom mogu biti zadovoljni. „Pohvaljujem brigu i skrb jer se povećava cenzus, što se tiče isplate i naknade za Božić i Uskrs”, kazao je Majstorović.

Pomak iz godine u godine vidi i još jedan član Odbora treće životne dobi, Vladimir Ćirić.

“Moram reći kako se vodi briga o umirovljenicima. Ima niz aktivnosti koje se provode, a ovo ovdje više nije samo simbolika, kad je riječ o iznosima. U drugim gradovima i prostorima nema toga kao što ima u Vinkovcima, jer, doista, Gradsko vijeća, uprava i članovi Odbora u velikoj mjeri skrbe o tome da se na bilo koji način umirovljenicima popravi njihovo materijalno stanje”, kazao je.

Recimo i kako s isplatama kreću već u ponedjeljak 11. ožujka kada će na gradskim blagajnama svoje uskrsnice moći podići umirovljenici i korisnici osobne invalidnine s prezimenima od A do L te nastavljaju u utorak 12. ožujka s prezimenima od LJ do Ž.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno