Šesti dan 54. Vinkovačkih jeseni je pred nama. Uz Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina na omiljenom nam Slavonskom sokaku, još pregršt događaja očekuje nas do kraja dana. TS Slavonski Suton i ovoga puta pobrinut će se za dobru zabavu, čeka nas otvorenje Vinskog grada i šesta, ujedno i posljednja Folklorna večer te koncert Jelene Rozge.

Živo je na Slavonskom sokaku već od 10 sati kada su neki otvorili svoje kućice i štandove te, unatoč nešto lošijem vremenu, uspjeli okupiti posjetitelje. Zabava se kasnije seli na Trg bana Josipa Šokčevića gdje će u 17 sati svoja vrata otvoriti i Vinski grad koji ni ove godine neće razočarati bogatom ponudom vrhunskih vina, ali i ostalih napitaka te ukusnih zalogaja. Od 18 sati svira nam Tamburaški sastav Slavonski suton, a u 22:30 u velikom šatoru počinje koncert Jelene Rozga.

Ljubiteljima folklora večeras će se, u sklopu Županijske smotre folklora, od 19:30 sati predstaviti šest kulturno-umjetničkih društava, a to su: FS “Buba-Mara“ Vinkovci, KUD “Šumari“ Vinkovci, KUD “Ljeskovac“ Vinkovci, FA “Lisinski“ Vinkovci, KUD “Kristal-Sladorana“ Županja i KUD “Žute dunje“ Vinkovci.

Od popratnih događanja Vinkovačkih jeseni danas, od 10 do 12 i do 17 do 19 sati u prostorijama Crvenog križa možete pogledati filatelističku izložbu u organizaciji Filatelističkog društva Vinkovci. U 13 sati nas očekuje Sajam sporta na kojemu će se predstaviti sportske udruge grada Vinkovaca. Sajam organiziraju Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca i Savez školskih športskih društava Vukovarsko-srijemske županije. U 18 sati, Zagonetačko društvo Vinkovci predstavit će 60. broj zagonetačkog lista “Pitalica“, a od 19 i 30 kreće još jedna šetnja gradom u sklopu projekta “Upoznaj Vinkovce“ koju će voditi Ivica Šandrk.