23 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Večeras u čast Oliveru, glazbena večer za pamćenje

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

U sat i pol vremena publika će uživati u dvadeset za ovu prigodu odabranih hitova bezvremenskoga Olivera Dragojevića. Prava glazbena poslastica očekuje Vinkovčane večeras od 20:30 u lapidariju Gradskog muzeja.

“Kada sam krenuo u plan i razradu programa, otvorio sam Oliverovu diskografiju i ostao u šoku koliki je to broj hitova. Može se napraviti šest različitih koncerata s različitim pjesmama jer nebrojeno je uspješnica . Realno, jako teško je selektirati i izabrati uopće što je najbolje. Nadam se da će i publika biti zadovoljna i pjevati s nama jer opus glazbenika koji je ostavio više od stotinu hitova, teško da može biti opjevan u samo jednoj večeri”, najavio je tamburaški maestro, glavni i odgovorni večerašnjeg događanja, profesor tambure Tomislav Majačić iz Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci.

“Zauvijek Oliver” koncert je u spomen na ostavštinu barda mediteranske glazbe velikog Olivera Dragojevića. Inicijativa je stigla iz Upravnog odjela za kulturu i turizam.

“Nakon lipanjskog trećeg, završnog Koncerta pod zvijezdama u Lapidariju, kada smo izveli  kratki medley od pet šest pjesama posvećenih Oliveru, prišla mi je gradska pročelnica Marija Liščić Drmić s idejom kako bi u gradu pokušala organizirati i koncert u spomen na Olivera jer su u posljednje vrijeme slični koncerti česti u mnogim mjestima te se posebno tijekom cijelog ljeta pokušava čuvati uspomena na njega koji je svojom veličinom i karijerom zadužio hrvatsku glazbenu scenu”, pojašnjava put do večerašnjeg koncerta Majačić pozdravljajući takva događanja jer bezbrojni su njegovi hitovi koji se svakodnevno izvode odnosno izviru iz etera radijskih postaja. Sličan koncert u Vinkovcima, uvjeren je, jedna je dobra priča, i pravi mamac za publiku.Večeras će u lapidariju svirati orkestar od devet pop tamburaških glazbenika.

“Imat ćemo pop dio benda s bubnjevima, klavirom, gitarom, bas gitarom i pet tambura koje će imitirati ono šti su u Oliverovim pjesmama svirali gudači. Sastav dobrih domaćih glazbenika pratit će izvedbe tri vokalna solista, mladih vinkovačkih snaga Nikoline Tomić i Franje Sarića iz Vranca, a iz Slavonskoga Broda stiže gost Dominik Blaževac”, najavljuje prof. Majačić.

Bit će ovo, vjerujemo, glazbena ljetna večer za pamćenje, a ulaz je slobodan za sve.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno