S ciljem predstavljanja rada i upoznavanja sa svime što nudi Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara organizirao je Dane otvorenih vrata. Bila je ovo prilika da se zainteresirani upoznaju sa aktivnostima Veleučilišta kao i studentskim udrugama koje djeluje ali i da postave pitanja u svezi rada Veleučilišta. Isto tako organiziran je i obilazak Veleučilišta, predstavljanje partnera kao i obilazak Studentskog doma Leopold.

“Ovo je prvi put da od kako postoji Veleučilište Lavoslav Ružička organiziramo Dane otvorenih vrata. Želimo i na ovaj način današnjim maturantima, a budućim studentima, da predstavimo sve ono što naše Veleučilište nudi.”, rekao je dekan vukovarskog veleučilišta Željko Sudarić.

Dodao je i kako vukovarsko Veleučilište raste i napreduje iz dana u dan te da trenutno imaju studente iz cijele Hrvatske, kao i profesora iz Finske koji je u Vukovaru na stručnom usavršavanju. Sudarić ističe kako Veleučilište Lavoslav Ružička studentima pruža visok standard studiranja, odnosno, sve ono pa i više od toga što pružaju duge visoko školske ustanove. Veleučilište trenutno broji oko 900 studenata u tri stručna studija i jednom specijalističkom studiju.

Plan nam je organizirati i nastavak ova dva stručna studija, ali i pokrenuti neke nove programe koje traži tržište rada. Zajedno sa Gradom Vukovarom radimo na obnovi Radničkog doma gdje ćemo preseliti naše prostorije, a gdje ćemo onda imati i prostora za nove studijske programe. Želimo od Vukovara stvoriti jedan pravi mali studentski grad koji svojim studentima pruža sve ono što ima treba“, rekao je Sudarić.