U Otoku i Komletincima će, u roku od šest mjeseci, biti izgrađena LED rasvjeta zbog koje je gradonačelnik Otoka Josip Šarić danas potpisao Ugovor o energetskoj usluzi u uštedi električne energije u javnoj rasvjeti Grada Otoka, u vrijednosti od 3.500.000,00 kuna. Ugovor je potpisan s ESCO grupom, koju čine tri najbolja ponuđača. “Projekt će se financirati u sljedećih 10 godina iz ostvarene uštede za električnu energiju, koja sada iznosi više od pola milijuna kuna na godinu”, rekao je gradonačelnik Šarić.

Značajnom uštedom od oko 80 % kojoj se nada Grad Otok, financirat će izgradnju javne rasvjete plaćanjem u jednakim ratama iznos od oko 29.000,00 kuna mjesečno tijekom 120 mjeseci i na taj način zaokružiti komunalno – infrastrukturni razvoj Grada Otoka.

Važno je spomenuti da je, s današnjim potpisivanjem Ugovora o energetskoj uštedi, Otok proveo i priključenje na Regionalni vodovodni sustav u Sikirevcima te Projekt Aglomeracije kojim će se urediti odvodnja u Otoku gdje će svaka obitelj dobiti besplatan priključak, uz pročistač otpadnih voda koji već imaju od ranije.