Papučki jaglaci su jedna od najvećih planinarskih manifestacija u Hrvatskoj, tradicionalno se organiziraju prve nedjelje nakon službenog početka proljeća i smatraju se prvim proljetnim izletom društava te godine.

Papučki jaglaci održavaju se u Velikoj, a organizator manifestacije je Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac iz Požege koje je sa svojih 120 godina kontinuiranog rada jedno od najstarijih planinarskih društava u Hrvatskoj. Kako i svake godine, tako i ove vrijedni domaćin osigurao je doručak svim planinarima, ručak po prigodnim cijenama, te zabavu uz glazbu, pjesmu i ples do dugo u noć.

Jagalce je pohodilo oko tri tisuće planinara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske, iz 66 raznih planinarskih udruga, a planinara koji su došli u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Cibalia bilo je preko 130. Najmlađa sudionica pohoda bila djevojčica stara 2 godine iz Osijeka, a najstarija sudionica imala je 86 godina, također iz Osijeka. Za orne hodače bilo je pripremljeno pet staza, dvije početničke u trajanju sata, lagane, dvije malo kompliciranije u trajanju od 4 do 5 sati, i dvije malo duže u trajanju od 6 do 7 sati. Sve je pomagala Služba vodića stanice Slavonija,čuvari Parka prirode Papuk – rendžeri, a za sigurnost planinara brinula se Hrvatska gorska služba spašavanja.

Hrvatsko planinarsko društvo Cibalia Vinkovci obavještava sve zainteresirane da svoje redovne sastanke održava u mjesnom odboru Stjepan Radić, u ulici Matije Gupca u Vinkovcima, i to srijedom od 19 sati i uvijek rado prima nove članove.