Na inicijativu Nogometnog kluba HAŠK-Sokol jučer su na stadionu u Starim Jankovcima odigrane čak tri humanitarne utakmice, koje su organizirane u sklopu akcije “Zajedno za Domu”, mladog Dominika Varkaša koji je, kako ističu u klubu, njihov “najvedrij, najljubazniji i najodgojeniji limač”.

Prvo je odigrana utakmica između veteranskih momčadi HAŠK-Sokola i Croatie iz Novih Janovaca, potom seniorska utakmica između istih protivnika, te na kraju i utakmica limača u kojoj su domaći mališani ugostili svoje prijatelje iz HNK Vinkovci. Ovom prilikom prikupljeno je 20.370 kuna, a iz kluba zahvaljuju svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji. Zbog WPW urođenog sindroma Dominiku je u prosincu prošle godine došlo do križanja tri aritmije koja, prelazi u STV tahikardiju, a koja izaziva do 300 otkucaja srca u minuti. Dominik je reanimiran više od 10 puta u razdoblju od 10 sati, kada je bio više od sat vremena klinički mrtav.

Uz napor liječnika srce je stabilizirano i Dominik je stavljen u iduciranu komu. Trinaesti dan, popuštanjem sedacije, Dominik se ne budi te mu je hitno napravljena snimka glave gdje je došlo do potvrde onoga čega su se doktori bojali. Dominik je imao jako oštećenje mozga, nakon čega je pao u komu trećeg stupnja te je prepušten borbi za oporavak mozga uz nestabilan rad srca.

U međuvremenu je bio na operaciji srca, ugradnji konvertera te je pušten kući u komatoznom stanju. Kako ističu u klubu, trenutno je Dominik upućen na liječenje u Krapinske toplice uz stalno praćenje mozga, a uskoro ga očekuju dvije operacije na mozgu, jedna vezana uz vodu i pritisak u glavi, a druga ako ne dođe do buđenja.