18 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Vijenac i svijeće za kolegu novinara Sinišu Glavaševića

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Podno biste Siniše Glavaševića na Hrvatskome radiju Vukovar vijenac su položili i svijeće upalili predstavnici Hrvatskoga radija Vukovar i Gradske knjižnice Vukovar, direktor Robert Rac i ravnateljica Jelena Miškić. Rac je rekao da su na taj način izrazili počast i dužno poštovanje prema kolegi novinaru za sve što je radio 1991. godine.

Rac je podsjetio da je u ratu ubijeno nekoliko zaposlenika Hrvatskoga radija Vukovara: Siniša Galavašević, Branko Polovina, Zdenko Purgar, Vladimir Levar i Stjepan Penić.

Siniša Glavašević, novinar i ratni izvjestitelj Hrvatskoga radija Vukovar, književnik i knjižničar ubijen je na Ovčari 20. studenoga 1991. godine, a njegovi su posmrtni ostatci pronađeni u masovnoj grobnici 1997. godine.

U hrvatskoj je javnosti ostao poznat po ratnim izvješćima u kojima je govorio o dramatičnoj situaciji u opkoljenom Vukovaru. Posthumno mu je objavljena zbirka pripovjedaka Priče iz Vukovara.

Jelena Miškić najavila je održavanje novinarsko-književničkoga susreta “Grad – to ste vi” u okviru koga se održava tematski razgovor “Priče iz Vukovara – riječi nade na papiru”.

Susret počinje u 18 sati u Gradskoj knjižnici Vukovar, a uz knjižnicu i HRV suorganizatori su Društvo hrvatskih književnika i Društvo hrvatskih novinara.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno