1 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Vikend posvojenja u Vukovaru

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Vukovaru je u tijeku Vikend posvojenja kojega danas i sutra organizira Adopta, udruga za potporu posvojenju.

Program obuhvaća niz aktivnosti namijenjenih posvojiteljskoj zajednici, posvojiteljima i onima koji to žele postati, te stručnjacima koji se bave posvojenjem i posvojenom djecom. Kao prva aktivnost održana je INFOteka o posvojenju u Obiteljskom centru Vukovarsko-srijemske županije. Na njoj se odgovaralo na pitanja tko sve može posvojiti, kome se javiti kada se odlučite za posvojenje, kako olakšati cijeli proces.

Udruga Adopta već čitav niz godina provodi aktivnost koja se zove INFOteka gdje potencijalne posvojitelje vrlo strukturirano i na vrlo jasan način usmjeravamo o svim bitnim koracima u posvojenju i kada je riječ o posvojenju u Republici Hrvatskoj, ali i kada je riječ o posvojenju međudržavnog karaktera”, istaknula je Dubravka Marušić, direktorica razvoja Adopte.

Jedan od većih problema, naglasila je, razodoblje je čekanja nakon što završi postupak procjene i kada potencijalni posvojitelji dobiju riješenje o prikladnosti i pogodnosti za posvojenje, odnosno vrijeme čekanja na dolazak djeteta u obitelj. Proces lišenja roditeljske skrbi za dijete koje je izdvojeno iz obitelji, naime, prosječno traje tri godine.

Vikend posvojenja u Vukovaru održava se u sklopu projekta Centar posvojenja uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politikete u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Vukovar i Javnom ustanovom za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara Sportski objekti Vukovar.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno