4 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Vinkovačke lađarice u pripremi za utrku u dolini Neretve

Više od autora

- vl promo-

Iza nas je Maraton lađa koji je održan povodom Vinkovačkih jeseni, a na njemu su nastupale i Vinkovačke lađarice. Puno puta do sada smo pisali o Vinkovačkim lađarima što o njihovim utrkama što aktivnostima izvan natjecanja, a sada ćemo se pobliže upoznati sa ženskom ekipom.

Voditeljica i kormilar Vinkovačkih lađarica dala je svoj osvrt na natjecanje povodom Jeseni, ali je i ispričala kako je došlo do ideja da se i one uhvate u koštac s veslima. Njihova udruga aktivno djeluje od početka ove godine, a premijerna utrka bila je za Dan Grada Vinkovaca. Trenutno Lađarice broje 12 članica – Božana Hob, Mima Mrša Banovac, Sara Romano Konečni, Nina Dumančić, Ivana Štimac, Krunoslava Baumschabel Banić, Andrea Ćorić, Matea Sertić, Nikolina Beljo, Ivana Jurišić, Sanja Šota Rožmarić i Vedrana Sertić.

„Jako smo emotivno doživjele nastup na maratonu povodom Vinkovačkih jeseni. S obzirom na loše vremenske uvjete nisu se sve ekipe odazvale, a mi smo nastupale s Babuškama iz Rokovaca i Metkovkama iz Metkovića. Žao mi je što ne mogu prenijeti barem djelić atmosfere iz naše lađe, cure su veslale srcem, proradio je slavonski inat. Pobjeda nam je donijela još veću motivaciju da nastavimo s ovom lijepom pričom koju smo pokrenule. S obzirom na onako loše vremenske uvjete prezadovoljne smo cijelom organizacijom naše krovne Udruge Vinkovački lađari i predsjednika Stjepana Sertića”, osvrnula se kormilarka Vedrana na posljednji nastup.

Govori kako je ideja za osnivanjem ženske ekipe nastala na jednom obiteljskom druženju. Dugo je dio logističkog tima Lađara i ispomoć u samoj organizaciji te je tako nastala želja sastaviti žensku ekipu, a plan je na kraju uspješno proveden u djelo.„Budući da smo odlučile nastaviti ovu lijepu priču i uz druženje i treniranje, u planu nam je sljedeće godine nastupiti na Maratonu lađa lađarica u Metkoviću, a već sada krećemo s pripremama. Trener Stjepan Sertić nam je omogućio i dao na korištenje prostor koji koriste Vinkovački lađari za treniranje van sezone te ćemo imati i trenažni proces na gradskom bazenu”, najavljuje lađarica Sertić dodajući kako će se žensku posadu moći vidjeti na Bosutu kada god vremenske prilike dozvole.

Kada gledamo na razini Hrvatske, Maraton lađa u Metkoviću godinama ima žensku utrku koja nije toliko popraćena, a gotovo svaka udruga lađara ima i žensku posadu, stoga je konkurencija izrazito jaka. Vinkovčanke imaju velike ambicije.

„Uz dovoljno truda i treninga bit ću neskromna i reći da toliko vjerujem u svoje cure da mi nagodinu u Metković nećemo ići turistički nego po rezultat”, sigurna je predstavnica ženske flote.

Zainteresirane djevojke mogu se javiti na Facebook stranicama Udruga Vinkovački lađari i Vinkovačke lađarice gdje će dobiti sve potrebne informacije. Bitno je naglasiti kako udruga nema članarine i niti ikakvih novčanih obaveza pri učlanjenju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno