Danas je svečano potpisan ugovor o sponzorstvu između Gradskog kazališta „Joza Ivakić” Vinkovci i vinkovačke tvrtke Dilj d.o.o., glavnog sponzora za kazališnu sezonu 2021./2022.

Dilj Vinkovci odnosno Nexe grupa kontinuirano pomaže Gradsko kazalište u realizaciji programa. Zahvaljujući i njima naš program, program kazališnih predstava u Vinkovcima, bez obzira na pandemiju nije bio zakočen. Hvala što su prepoznali rad našeg Kazališta i potpisivanjem ovoga ugovora pristali da i dalje pomognu i tako svim Vinkovčanima omoguće što lagodnije odgledati predstave koje radimo”, istaknuo je ravnatelj Kazališta Zdenko Rečić koji je podsjetio i na proslavu 100. obljetnice Kazališta i uspješnicu „Vrzino kolo”, za Vinkovčane izuzetno veliku predstavu s najvećom podjelom i najvećim brojem ljudi na pozornici, u čijoj su realizaciji značajno pomogli Dilj i Nexe grupa.

Nadam se da ćemo s ovim potpisivanjem ugovora opravdati vaše povjerenje i da ćemo u idućoj kazališnoj sezoni napraviti predstave koje će putovati i predstavljati Vinkovce i vinkovački Dilj”, kazao je Rečić te istaknuo kako se na predstavi „Viđenje Isusa Krista u kasarni V.P. 2507” već intenzivno radi, a praizvedba će biti u Šibeniku 25. svibnja, te kako se uskoro očekuje i početak rada na predstavi prema najpoznatijem djelu Josipa Kozarca, pripovijetki „Tena”.

Dražen Ivezić, direktor Dilja, kazao je kako ova tvrtka i Kazalište surađuju jako dugo na razne načine, a suradnja je intenzivirana u zadnjih nekoliko godina. Dilj više nije samo partner nego je i prijatelj Kazališta i na to smo ponosni, kazao je Ivezić, koji je današnji događaj iskoristio i za to da javno čestita vinkovačkim kazalištarcima na uspjehu koji su ostvarili s predstavom „Štajga”.

To je na ponos svima nama i zato se mi ponosimo s ovakvim i partnerstvom i prijateljstvom. Što se tiče Dilja mi smo tu da radimo, proizvodimo, dodajemo vrijednost, prodajemo, izvezemo što više i, naravno, da zaradimo. A od te zarade jedan dio usmjeravamo u razvoj kulture, razvoj sporta u našoj lokalnoj zajednici, pomažući aktivnosti svih onih koji na bilo koji način podižu kvalitetu življenja u ovom gradu. Mi smo društveno odgovorno poduzeće koje osim što pomaže užu i širu društvenu zajednicu, radi i u skladu sa svim ekološkim normama i tako ćemo se ponašati i dalje”, istaknuo je Dražen Ivezić.

Potvrda suradnje Kazališta i Dilja kroz potpisani ugovor, kazao je Ivezić, početak je jednog većeg projekta koji će se dogoditi nagodinu, a to je obilježavanje 100 godina proizvodnje crijepa u Vinkovcima.

U ime Grada Vinkovaca i Odjela za kulturu i turizam na nastavku suradnje i potpisanom ugovoru čestitala je pročelnica Marija Liščić Drmić. „Ovo je našem Kazalištu jedan dodatni vjetar u leđa kako bi nastavili s izvrsnim rezultatima i ostvarili još jednu uspješnu kazališnu sezonu”, istaknula je Liščić Drmić.

U ime umjetničkog ansambla na potpori tvrtke Dilj zahvalio je glumac Vladimir Andrić, pomoćnik ravnatelja. „Ovo je za mene vrlo emotivna stvar jer sam odrastao u Novom Selu i igrao sam za NK „Dilj”. Tako da mene Dilj praktički prati kroz cijeli život od nogometnih pa do kazališnih dana. Dilj je doista jedna društveno odgovorna tvrtka i Vinkovčani mogu biti sretni što postoji jedna ovakva tvrtka koja prepoznaje potrebe sporta, kulture, mladih, koja zapošljava i koja jednim dobrim dijelom ovaj grad čini poželjnim za život”, istaknuo je Andrić.