7 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Vinkovački lađari spremni za jubilarni 10. nastup na Maratonu lađa u Metkoviću

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Još četiri dana ostalo je do ovogodišnjeg Maratona lađa koji se već 24. put održava u dolini Neretve. Druge subote u kolovozu od Metkovića do Ploča zaveslat će 36 lađarskih posada, među njima i ona vinkovačka iz koje poručuju kako su za svoj jubilarni 10. nastup u potpunosti spremni.

Stasiti momci Vinkovačkih lađara već su sutra u Opuzenu na brzinskim utrkama za startnu poziciju Maratona lađa – najvažnijeg događaja u godini za lađare iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Uvertira je to za spektakl u subotu kada će 22,5 kilometra od Metkovića do Ploča odveslati ukupno 36 posada, 24 lokalne i 12 gostujućih.

Za jednu od gostujućih, naše Vinkovačke lađare, ovogodišnja utrka je od posebne važnosti jer će upisati jubilarni 10. nastup u kontinuitetu, zbog čega će od krovne Udruge lađara Neretve dobiti „Zlatni štit kneza Domagoja” čime se ne može pohvaliti veliki broj ekipa.


Ekipu će u Metković i ovoga puta povesti Stjepan Sertić, uz veliku potporu kormilara Brune Sertića i bubnjara Marija Svaline. Uz njih, u posadi će se naći i Marko Maršić, Dino Peraica, Petar Marić, Marko Kovačević, Domagoj Horvat, Marin Miličević, Danijel Gaunt, Ivan Krstičević, Filip Marić, Hrvoje Popović, Antonio Šitum, Stipe Dragobratović, Nedo Babić, Nikola Jeramaz i Teo Sabo.

Kako nam je pojasnio Sertić, organizaciju, put i boravak u Metkoviću financirao je Grad uz podršku gradonačelnika Ivana Bosančića, Vukovarsko-srijemske županije i župana Damira Dekanića te sponzora Auto škole Dabro i Benz Nuštar.

Podsjetimo, Maraton lađa u dolini rijeke Neretve održava se jednom godišnje i to druge subote u kolovozu pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske. Prvi maraton održan je 13. rujna 1998. godine, u sklopu obilježavanja sedme obljetnice akcije Hrvatske vojske operacije “Zelena tabla – Mala bara”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno