32 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Vinkovački list sutra na svim budicama i u dućanima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Naše ovotjedno izdanje Vinkovačkog lista izlazi sutra, u četvrtak 17. studenoga s obzirom na to da je u petak, odlukom Hrvatskog sabora, državni praznik Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Svi putevi ovoga tjedna vode u Vukovar.

I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI – MISA, KOLONA, MURAL

Vinkovci će sutra odati počast žrtvi Vukovara 1991. večernjom svetom misom u Velikoj crkvi, potom slijedi hod u koloni Zvonimirovom do podvožnjaka, paljenje lampiona svih građana na čelu s Ultrasima i gradskom upravom te odavanje počasti podno murala posvećenih 12 redarstvenika i djeci stradalnicima Domovinskog rata. Svijeće sutra palimo u prozorima i duž ulice Ruđera Boškovića. Pridružimo se zahvalni za život u slobodi!

KUTIJA CROATIJE, KRIŽ, SAT, RATNI DNEVNIK 

Što otkriva prašnjava kutija uspomena na posljednje trenutke Antuna Haluške hrvatskog branitelja koji je s 29 godina položio život na oltar domovine ostavivši za sobom suprugu i troje djece.

BRANITELJIMA VINKOVACA NOVE PROSTORIJE

U središtu grada, iznad Varteksa, šest braniteljskih udruga uselilo u nove prostore.

100. ROĐENDAN BAKE ANE BANOVIĆ

Iza bake Ane je 20 godina u Nijemcima i 80 u Vinkovcima. Malo slabije čuje, ali naočale ne treba. I danas redovito čita Glas koncila i nezaobilazni Vinkovački list. Stoga smo joj pričom u novinama poželjeli sretan rođendan.

ADVENT U VINKOVCIMA

Predstavljen program ovogodišnje blagdanske čarolije. Središta događanja gradski park i Bajka na Bosutu. Donosimo koncerte, raspored paljenja adventskih svijeća, ali i javni poziv za najam adventskih kućica uz klizalište.

UDOMITELJSTVO 

U Vinkovcima nedostaje udomitelja za djecu i odrasle. Potrebe su velike. Vlada od Nove godine ponovno stimulira udomiteljstvo povećanjem osnovice za izračun naknade za rad udomitelja i opskrbninu.

GODIŠNJE 4 TONE TEKSTILNOG OTPADA U VINKOVCIMA 

Spremnika za tekstil nema na zelenim otocima. Gdje i kada s viškom neupotrebljive odjeće, provjerili smo u Nevkošu,POSKUPLJENJE PELENA?

Istražujemo koliko su na udaru inflacije roditelji novorođene djece. Poskupljenje pelena i razlike u cijeni od trgovine do trgovine, evidentne. Samo jedan brand nije poskupio.

PRIČE OD PORCULANA

Predstavljamo knjiški prvijenac naše sugrađanke Mirjane Pešec. Nakon Interlibera, slijedi zagrebačka, potom vinkovačka promocija života ukoričenog u nepodnošljivu lakoću postojanja obilježenu borbom s neizlječivom bolešću.

PUTNIK ZA KATAR

Marijan Novoselac iz Komletinaca, čovjek koji je bio na svim utakmicama Hrvatske nogometne reprezentacije, putuje i u Katar. Ispratili smo ga pričom na Svjetsko nogometno prvenstvo i neka ostane što dulje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno