15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Novi broj Vinkovačkog lista najavljuje sva događanja uz Dan grada, blagdan sv. Ilije zaštitnika

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

U tisak smo poslali najnovije izdanje Vinkovačkog lista iz kojeg izdvajamo:

VRUĆE “LJETO U VINKOVCIMA” UOČI DANA GRADA

Sve je u znaku pripreme za proslavu Dana grada Vinkovaca o blagdanu sv. Ilije zaštitnika. Brojna događanja Ljeta u Vinkovcima upotpunit će tamburaške i pop glazbene večeri iz dana u dan s koncertima onih koje volimo. Donosimo pregled svih događanja u Vinkovcima u idućih tjedan dana.

POVIJESNA SELIDBA KNJIŽNICE – OTVORENJE U PETAK 21. SRPNJA

Nakon 30 godina života u podstanarstvu, knjige sele u novi dom. Na novu lokaciju u Kralja Zvonimira 9 bit će preneseno preko 160 000 knjižnične građe, a volontiraju i pomažu svi – građani, udruge, djelatnici gradske uprave… Bili smo dva puta prateći bilježeći sve što se događa…

ZLATNI JUBILEJ

Bili smo i na proslavi 50 godina svećeništva mons. Tadije Pranjića, najdugovječnijeg vinkovačkog župnika koji i danas u mirovini sanja ovaj grad i ljude s kojima je živio punih 38 godina.

TRBUŠANCI – NOVA TURISTIČKA OAZA

Svoje vikendice preuredili su u kuće za odmor visoke kategorije. Booking im raste veći kako za domaće, tako i za goste iz inozemstva. Rijeka, šuma, zvukovi iskonske prirode i čisti komfor za odmor nadomak grada, povod su sjajnoj priči s Trbušanaca koji pozivaju na bijeg od svakodnevice i sjajna su kulisa za djevojačke večeri, obiteljske fešte odnosno rođendanske proslave.

PREDSTAVLJAMO 

Prvi Salaš za pse u Marincima i vlasnika Roberta Janovića. Prvi gosti u privremeni smještaj već su stigli.

LUK SKUPLJI 73 POSTO

Istražili smo što se događa s namirnicom koja je obvezni dodatak svim našim jelima. Cijena divlja u tržnim centrima, čak je na tržnici nešto jeftiniji. Zašto je tome tako i postaje li luk luksuz, pitamo?!

SEZONCI NA JADRANUIako je potražnja za radnom snagom stalna svake godine, odljev sezonskih Slavonaca na moru je u padu, saznajemo u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

PRVI TOPLINSKI UDAR

S Hitnog bolničkog prijema podsjećaju posebno mlađe sugrađane na odgovornost i zaštitu od prekomjernog izlaganja suncu. Prevelika doza stava “neće mene” uglavnom završi sunčanicom.

GODINA KRPELJA

Dok  prijenosa virusa na ljude za sada nema, prekomjerna vlaga je ipak utjecala na brojnost ličinki pa veterinari upozoravaju na male parazite koji posebno napadaju naše dlakave ljubimce.

VINKOVAČKE JESENI

Ususret najiščekivanijoj manifestaciji, uoči 58. Vinkovačkih jeseni razgovaramo s vlasnicom obiteljske priče o nekadašnjih 99 dukata u Šokadiji. Na 100. se naime, plaćao porez. Filka Barov Šarićeva iz Nuštra naša je kazivačica u varijacijama na temu o Dva sjaja dukata

ŠKOLA ODBOJKE 

Više od 260 djevojčica ove je godine okupio u Školu odbojke ŽOK Vinkovci. Imamo priču!

18. MOTO SUSRETI

Vinkovački bajkeri uvest će nas i ove godine u središnji tjedan proslave Dana grada 18. Moto susretima na igralištu Lokomotive uz atraktivni defile i stunt show za građane u subotu poslijepodne. Ne propustite!

Ne propustite i idući veliki broj Vinkovačkoga lista koji izlazi u četvrtak 20. srpnja na sam Dan grada Vinkovaca. Svoj besplatni primjerak s pričama o ljudima, ulicama i sokacima Vinkovaca, preuzmite na kućnom pragu!

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno