6 C
Vinkovci
Utorak, 28. studenoga 2023.

Vinkovački list u susret 32. godišnjici vukovarske tragedije i Vinkovčanima u obrani Vukovara

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Studeni je za Vukovarce, ali i ostale građane Lijepe Naše koji pristižu ovih dana sa svih strana razdoblje u kojem se s tugom, ali i suosjećanjem i pijetetom prisjećaju agresije na grad, u kojoj je nakon najkrvavije bitke Domovinskog rata i tromjesečne opsade poginulo 2717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom.

Kao i svake godine, Vinkovački list veliki je broj stranica posvetio upravo ovoj temi i Vinkovčanima, mladićima koji su ondje u starkama i riflama iz tadašnjih mjesnih zajednica otišli braniti svoj dom.

Jedan od njih je i umirovljeni policajac RUDIKA PUCELJ, rodom Jarminčanin, rođen, ali i zarobljen 18. studenoga. Svoje svjedočanstvo i povratak u Vukovar 1998. kao jedini logoraš u prijelaznim policijskim snagama, ispričao je za Vinkovački list.

Na popisu nestalih još  je 12 Vinkovčana.

Najavljujemo sutrašnje paljenje svijeća podno murala hrvatskim redarstvenicima kod podvožnjaka, dolazak moto karavane Prevlaka – Vukovar u Vinkovce, u predvečernjim satima, 25. Kolonu sjećanja i 19. Novinarsko-književnički susret “Grad – to ste vi” posvećen Siniši Glavaševiću, izvjestitelju HRV-a, pogubljenom na Ovčari.

KUNA vs. EURO

Rok zamjene stare valute novom do kraja je godine u FINA-i i Pošti. Istražili smo dinamiku na našem području, ali i razgovarali s Vinkovčanima o kunama u “čarapi”?!

OZELENJAVANJE VINKOVACA

U najavi 700 novih sadnica u gradu. S obzirom na neupitne klimatske promjene, pitali smo građane kakve su im želje i potrebe za hladovinom i zelenim oazama.

BOŽIĆNE PREDSTAVE

Humanitarni predznak i ove godine imat će božićna predstava Mladih GD Crvenog križa u Vinkovcima. Najavljuju gostovanja po školama i vrtićima, a ulaznica prava sitnica, litra, ulja, kilogram brašna ili šećera, čokolada, tjestenina, bilo što što će pomoći njihovim korisnicima u potrebi.

U POTRAZI ZA ZEMNIM PLINOM


Ležimo li na novim nalazištima zemnog plina, preliminarno ćemo saznati u proljeće iduće godine. INA najavljuje nova istraživanja na prostoru općina Stari Jankovci, Tovarnik i Nijemci te Otoka, a mi donosimo detalje.

PREDSTAVLJAMO

Upoznajte našeg Brunu Svirca, zaljubljenika u oktanski sport i viceprvaka Hrvatske u kategoriji dizel vozila.

NJEGA KOŽE ZIMI

Kozmetičarka Kristina Mravinac dijeli s našim čitateljicama i čitateljima savjete kako očuvati kožu lica i tijela zdravom dolaskom hladnijih dana, a bez puno muke.

29. DANI JOSIPA I IVANA KOZARCA

Književna manifestacija i ove godine iznjedrila je laureate. Tko su i u kojim kategorijama otkrivamo u kulturnom pregledu.

DERBI HNK CIBALIA – HNK VUKOVAR 1991

PETAK, svi na stadion!

Početak utakmice u 13:30!

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno