26 C
Vinkovci
Nedjelja, 23. lipnja 2024.

Vinkovačkoj bolnici uručena tri nova ultrazvučna uređaja

Više od autora

Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Opća županijska bolnica Vinkovci, upravo u ovo vrijeme blagdana i darivanja, od Grada Vinkovaca i Vukovarsko – srijemske županije dobila je na dar tri nova ultrazvučna uređaja u vrijednosti od oko 1,5 milijuna kuna.

Riječ je o 4D ultrazvučnom uređaju za ginekologiju sa četiri sonde. Jedna je linearna, druga konveksna dok se preostale dvije koriste za vaginalni i abdominalni ginekološki pregled. Uređaj će se koristiti za ginekološke preglede među kojima su fetalni ultrazvučni pregled kojim se mjeri biometrija ploda, te se jasno vidi njegova morfologija. Usto ovaj uređaj ima mogućnost color doppler pretraga i analize fetalne cirkulacije kroz pupkovinu. Ginekolozi vinkovačke bolnice uređaj će koristiti i za preglede jajnika, jajovoda, kao i maternice u žena. Osim spomenutog nove i suvremene ultrazvučne uređaje dobili su i Odjeli za ortopediju i urologiju što će značajno poboljšati kvalitetu medicinske usluge pacijentima.

Uređaje su uručili gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

“Drago mi je danas da se možemo pohvaliti da smo u zajedničkom projektu sa županijom i bolnicom odradili ovako jedan dobar projekt te da prvi imamo 4D ultrazvuk u Vukovarsko – srijemskoj županiji i da žene neće morati na preglede odlaziti u Osijek. Ovo je jedan lijepi Božićni poklon i za bolnicu i sve korisnike te im ovim povodom svima želim blagoslovljen Božić i sretnu novu 2020. godinu.”, kazao je gradonačelnik Bosančić, dodavši kako će Grad Vinkovci i nadalje podržavati sve projekte bolnice.


“Vukovarsko – srijemska županija je osnivač bolnice i vodi brigu o njezinim potrebama i ne samo o potrebama bolnice nego i o potrebama Zavoda za hitnu medicinu te domova zdravlja i želimo njihovim opremanjem podići razinu usluge na jedan viši nivo.”, kazao je župan Galić.

“Mi sa ova tri ultrazvuka radimo jedan iskorak u kvaliteti ultrazvučnih pregleda te na neki način zaokružujemo jednu cjelinu s kojom smo krenuli kada smo premjestili ginekološku ambulantu u nove prostore.”, rekao je dr. Krunoslav Ščporčić, ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci zahvalivši se županiji i gradu Vinkovcima što su pomogli u nabavi nova tri ultrazvuka.

Povezani članci

Posljednje objavljeno