Na terenima Teniskog kluba Vinkovci od 6. do 14. travnja održava se 12.međunarodni teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina pod imenom “Zaba Cup 2019.” pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke.

U subotu i nedjelju odigrani su susreti kvalifikacija, dok je danas započeo glavni dio turnira.

Tenisači i tesačice iz Hrvatske imali su polovičan uspjeh prvog dana glavnog turnira, Lovro Maričić (Hrvatska) poražen je u susretu od Baptiste Laggia (Francuska) sa 6:0, 6:1, Marko Baničević (Hrvatska) pobijedio je sa Mateja Đokića iz Bosne i Hercegovine sa 6:3, 6:0.

Sarah Iliev iz Francuske, prva nositeljica turnira pobijedila je Rebeku Cindrić iz Hrvatske sa sa 6:0, 6:2, Simona Surinova iz Slovačke pobijedila je Niku Granić iz Hrvatske sa 6:0, 6:1. Dorian Salopek iz Hravtske pobijedio je Livia Popirlana iz Rumunjske sa 6:3, 6:1.Odličan susret gledali smo između Fran Kune iz Hrvatske i Edina Mulalića iz Bosne i Hwrcegovine,inače petog nositelja turnira. Fran Kuna je u tri seta sa 1:6, 7:5, 6:3 izbacio petog nositelja turnira.Stela Knez iz Hrvatske poražena je u susretu protiv Klare Vaja iz Srbije sa 7:5, 6:3. Nera Tešankić iz Hrvatske pobijedila je Vicoriu Zenato (Italija) sa 7:6 (4) 7:5.Vlada Kozak iz Srbije, četvrta nositeljica turnira pobijedila je Lorenu Tomić iz Hrvatske sa 6:1, 6:0. Ilija Kopić (Hrvatska) poražen je u susretu protiv Simona Norrmana, (15, Slovačka).

Sutra su na rasporedu su preostali susreti prvog kola Zaba Cup-a, te svečano otvorenje turnira koje je najavaljeno za 20,00 sati na terenima Teniskog kluba ”Vinkovci”. U sklopu svečanog otvorenja posjetitelji će moći vidjeti pokal Davis Cup-a kojeg su osvojili tenisači iz Hrvatske u finalu protiv Francuske.