7 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Vinkovci s milijardu i pol kuna aktualnih projekata dogovaraju budžet za sljedeće razdoblje

Više od autora

- vl promo-


Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

“Danas sam imao priliku ugostiti ministricu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Natašu Tramišak s kojom sam razgovarao o budućim projektima za programsko razdoblje do 2027. za naš grad Vinkovce”, izvijestio je gradonačelnik Ivan Bosančić na službenoj Facebook stranici kojom daje naslutiti kako se u gradskoj kući pripremaju novi projekti za predstojeće razdoblje.

Bit će ovo, čini se, najkonkretnija čestitka Vinkovčanima u povodu nadolazećeg Dana grada jer svaki susret s resornom ministricom na domaćem terenu razlog je više za dobre vijesti koje podrazumijevaju ovakvi posjeti.

Kapitalni razvojni projekti koji su u tijeku, a mijenjaju gradske vizure svakako su nadvožnjak Borinci s borinačkom cestom do Jarmine, obnova željezničke pruge Vinkovci-Vukovar te turistički vrlo atraktivan Gourmet centar s gastro akademijom na Šokačkom, nekadašnjem PIK-ovom stanu, a čije je završno opremanje upravo u tijeku. Ova prekogranična suradnja vrijedna je, primjerice 1.4 milijuna eura. Slijedi još opremanje kuhinje u kojoj će zaživjeti gastro radionice, u čijim će tradicijskoj ponudi uživati građani po vrlo prihvatljivim cijenama. Uz poučnu stazu tik do Stana, koja je kroz šumu Kanovci pravo osvježenje u bijegu s vrućeg gradskog asfalta, u pripremi su još dvije staze na Sopotu i Trbušancima.

S obzirom na sve više građana koji u slobodno vrijeme biraju odlazak u prirodu,  ulaganjima u žive kapitale podiže se životni standard što je razina više koja dohvaća buduće izazove.

“Privodimo kraju milijardu i pol kuna vrijedne projekte čijom smo realizacijom u proteklih šest godina potvrdili kako smo u samom vrhu hrvatskih gradova po korištenju raspoloživih sredstava”, dodao je Bosančić uz potvrdu da su u tijeku razgovori za buduće projekte koje Grada Vinkovaca i vinkovačke razvojne agencije VIA-e.

Dodajmo na koncu, aktivni su projekti pomoći u kući starijima Zaželi, Pomoć u nastavi i Vrijeme užine, program koji traje posljednjih pet godina, a sufinancira školsku užinu za obitelji s troje i više djece odnosno nižeg dohodovnog cenzusa.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno