Kontaktirajte nas

Vijesti

Vinkovci u vrhu među hrvatskim gradovima po izdvajanjima za potpore učenicima

Objavljeno

-

Prema istraživanju koje je portal Gradonačelnik.hr proveo među hrvatskim gradovima, Vinkovci su drugi grad u državi po izdvajanjima za potpore srednjoškolcima i treći po izdvajanjima za potpore osnovnoškolcima.

Gradovi uglavnom u određenom iznosu sufinanciraju školski pribor i materijale za osnovnoškolce, tek nekolicina ih pomaže i srednjoškolcima u čemu prednjače Dubrovnik, Vinkovci i Novi Marof. Dubrovnik tako za potpore srednjoškolcima izdvaja 500 tisuća kuna, Vinkovci 350 tisuća kuna, a Novi Marof 250 tisuća kuna godišnje.

Kada je riječ o osnovnom školstvu, najviše je iz proračuna za sufinanciranje školskih materijala i pribora svojim učenicima, konkretno radnih bilježnica, i ove godine izdvojio Zadar, ukupno 2,45 milijuna kuna. Na drugom je mjestu Velika Gorica koja je za svoje školarce izdvojila 2,2 milijuna kuna. Grad Vinkovci svojim je osnovnoškolcima, odnosno njihovim roditeljima, pomogao sa 1,85 milijun kuna. Osnovnoškolci od 2. do 8. razreda dobili su vaučere u vrijednosti od 500 kuna, a prvašići, baš kao i učenici prvih razreda srednjih škola, dobili su po 1.000 kuna. Slijedi Dubrovnik sa 1,49 milijuna kuna te Varaždin koji je ove godine za školarce osigurao 1,26 milijun kuna.

Djeca, mladi i mlade obitelji apsolutni su prioritet

„Djeca, mladi i mlade obitelji uvijek su nam bili apsolutni prioritet. Kroz razne programe i projekte nastojimo pomoći i olakšati roditeljima jer svjesni smo koliki su troškovi kada je školovanje u pitanju. Najbolje to znaju oni koji imaju dvoje, troje ili više djece. A ima li boljeg ulaganja od ulaganja u djecu i obrazovanje, to je jedini ispravan put za budućnost svakog društva“, naglasio je gradonačelnik Ivan Bosančić komentiravši rezultate ovog istraživanja.

Zanimljivo je kako tek nekolicina gradova, samo njih 11, uz pomoć učenicima osnovnih škola izdvaja i za pomoć srednjoškolcima. Osim Vinkovaca, koji po 1.000 kuna daruju svim učenicima prvih razreda srednje škole, isti iznos svojim srednjoškolcima osiguravaju i Dubrovnik, Grubišno Polje i Stari Grad, dok Velika Gorica svim srednjoškolcima osigurava po 800 kuna pomoći.

Gleda li se pak prosječni iznos kojeg su osigurali za svakog učenika osnovne škole, najizdašniji su u Grubišnom Polju sa po 1.000 kuna te Vinkovcima i Poreču, sa po 700 kuna.

Aktualno

17 novih slučajeva u županiji, u samoizolaciji 149 učenika

Objavljeno

-

Napisao/la

    21 pregleda

Županijski stožer javlja kako je, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 17 novih pozitivnih osoba na COVID-19, potvrđene PCR testiranjem (4 osobe iz Borova, 3 iz Vukovara, po 2 osobe iz Županje i Novih Mikanovaca, po 1 osoba iz Andrijaševaca, Bobote, Cerića, Otoka, Rajeva Sela i Rokovaca). Preminula je jedna osoba.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 13009, od kojih se 12607 oporavilo, a ukupno je preminulo 266 osoba.

Trenutno je u županiji 21 osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 269 osoba te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 88815. U samoizolaciji se na području županije nalaze 244 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 2 su pozitivne osobe iz sustava zdravstva ( 1med. sestara / tehničar i 1 ostali zdravstveni radnik). U samoizolaciji iz sustava zdravstva nalaze se 2 radnika (1 med.sestra/tehničar i 1 drugi zdravstveni radnik).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 10 nastavnika i 32 učenika. U samoizolaciji se nalazi 8 nastavnika i 149 učenika.

Nastavi čitati

Aktualno

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

Objavljeno

-

Napisao/la

    421 pregleda

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno je popisano više od 652.000 građana, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pregled broja samopopisanih građana pokazuje kako se najviše građana samopopisalo u Gradu Zagrebu, 208.148, a najmanje, njih 4.010, u Ličko-senjskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada se samopopisalo 13.429 građana.

U prvoj fazi provedbe Popisa, do 26. rujna 2021., građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Nastavi čitati

Aktualno

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Objavljeno

-

Napisao/la

    494 pregleda

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i eksplozivna sredstva, podsjećaju  iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koja u protekla dva tjedna bilježi preuzimanje veće količine oružja i eksplozivnih sredstava.

Kako se navodi, od 6. do 19. rujna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u 4 slučaja dragovoljne predaje i 7 slučajeva pronalaska oružja i eksplozivnih sredstava preuzeli te predmete od građana, koji su željeli ostati anonimni.

Policija je preuzela vojni eksploziv (100 g), osvjetljavajuću minobacačku minu, dvije minobacačke granate, pet ručnih bombi,  dvije automatske puške, jedna puška „kubura“, 10 komada spremnika za automatsku pušku, 990 raznovrsnih komada streljiva. Preuzeta minsko eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

“Nazovite policiju na broj 192, predajte ilegalno oružje i učinite svoje okruženje sigurnim”, poručuju još jednom iz policije.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 5 minuta

17 novih slučajeva u županiji, u samoizolaciji 149 učenika

Županijski stožer javlja kako je, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 17 novih pozitivnih osoba na...

Aktualnoprije 14 sati

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno...

Aktualnoprije 15 sati

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i...

Aktualnoprije 15 sati

Od ponoći nove cijene goriva

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin...

Aktualnoprije 16 sati

U Vinkovcima nikad veći zabavni park

Uspješno su održane 56. Vinkovačke jeseni, a na nekoliko lokacija u gradu Vinkovčani, Vinkovčanke i njihovi gosti uživali su u...

Aktualnoprije 17 sati

Petar Tomić više nije trener prve momčadi Cibalije

Na službenom Facebook profilu HNK Cibalia Vinkovci upravo je objavljeno priopćenje u kojem se navodi da braća Tomić više nisu...

Aktualnoprije 18 sati

Sufinanciranje troškova putovanja vlakom redovitim studentima

Vukovarsko-srijemska županija će od 1. listopada do 31. prosinca 2021. godine ili do utroška predviđenih novčanih sredstava, sufinancirati prijevoz vlakom...

Aktualnoprije 19 sati

U Hrvatskoj 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, umrlo 14 osoba

U posljednja 24 sata potvrđena su 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 14 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer...

Najčitanije