-1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Vinkovci, uz Zagreb, jedini grad koji ima kadete i juniore oba kluba na završnici prvenstva Hrvatske u futsalu

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Kad je u pitanju futsal, Vinkovci su jedini grad, uz metropolu, na karti Hrvatske koji je osigurao plasman na završnici 1. HMNL za kadete i juniore u oba vinkovačka futsal kluba, Aureliji Futsal i MNK Vinkovci. Veliki je to uspjeh za vinkovački futsal i sport u cjelini, a o postignutom uspjehu razgovarali smo s trenerima Josipom Haluškom i Kristianom Šoštarom.

Ni jedan ni drugi trener ne bježe od činjenice da je plasman u 1. HMNL bio glavni cilj uoči početka sezone.

„Cilj kluba i akademije bio je da se s obje kategorije plasiramo u prvu jedinstvenu ligu prvenstveno iz razloga da igračima pružimo duže natjecanje tijekom čitave godine i u globalu kvalitetno natjecanje radi njihovog dugoročnog razvoja i samih igrača i kluba i to smo na kraju ostvarili”, poručuje trener juniora Aurelije Kristian Šoštar.

Juniori Aurelije prošle godine postali su viceprvaci, dok je kadetska momčad ostala „kratka” za jedan bod i plasman na final4. Ove sezone žele što bolji rezultat u obje kategorije kako bi nastavili odlične rezultate u završnicama prvenstava.

„No, ne možemo sa sigurnošću reći da ćemo se plasirati na final4, mislim da u kontinuitetu imamo jako dobre rezultate i ne možemo svaki put biti na samom vrhu, ali da ćemo ići k tome, sigurno hoćemo”, najavio je završnicu Šoštar.Iz MNK Vinkovci – Učilište zadovoljni su plasmanom u 1. HMNL i za juniore i za kadete, a  ostaje mali žal za finalnom utakmicom u uzrastu kadeta koji su nakon šesteraca protiv momčadi MNK Brod 035 i tako ostali kratki za prvo mjesto.

„Plasman u 1. HMNL bio je glavni cilj uoči početka ove sezone, tako smo se postavili i to su naši momci uspjeli ostvariti. Najveće zasluge idu upravo njima, vrijedno su trenirali i na kraju im se to vratili. Drugu godinu zaredom ulazimo u prvu ligu, nadmetat ćemo se s najboljim ekipama u cijeloj Hrvatskoj.Veliki nas izazovi očekuju i sigurno ćemo biti spremni da, ukoliko se ukaže prilika, napravimo dobar rezultat”, rekao je trener juniora MNK Vinkovci-Učilište Studium Josip Haluška.

U klubu ne žele dečkima stavljati teret na leđa i nemaju posebni imperativ rezultata na završnici, ali smatraju kako imaju kvalitetu da budu u gornjem dijelu prvenstvene tablice. Prioritet u radu kluba su mlađi uzrasti kojima se žele omogućiti što kvalitetniji uvjeti za rad.

„U zadnjih 2-3 godine vidno smo podigli klub na jednu višu razinu što pokazuju rezultati. Vjetar u leđa s tribine šalju jedni drugima i to je nešto što nas u klubu najviše veseli. Zajedništvo i povezanost svih u klubu važan su faktor u ostvarivanju naših ciljeva”, dodaje Haluška uz čestitke preostalim dvjema ekipama s regije istok, Aurelia Futsal i MNK Brod 035, koje su ostvarile uspjeh kao i MNK Vinkovci.

„Nadamo se da će sve tri ekipe dostojno predstaviti našu regiju u prvenstvu koje nam slijedi”, zaključuje Haluška.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno