3 C
Vinkovci
Utorak, 29. studenoga 2022.

Virgrad: Turistička zajednica Grada Otoka i Općine Bošnjaci

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U cilju poticanja razvoja i unapređivanja postojećeg turističkog proizvoda s naglaskom na zaštitu okoliša te njegovanja i očuvanja prirodne i kulturne baštine, gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić i načelnik Općine Bošnjaci Andrija Juzbašić potpisali su Sporazum o zajedničkoj suradnji za osnivanje turističke zajednice područja Grada Otoka i Općine Bošnjaci pod nazivom “Virgrad”.

Turistička zajednica osniva se ponajviše radi što uspješnije provedbe projekta Vrata Spačvanskog bazena – Izgradnja i opremanje bioekološko – edukacijskog centra Virovi, a značajan je doprinos aktualnim i budućim projektima i programima razvoja turizma u Otoku i Općini Bošnjaci. Potpisivanje Sporazuma predstavlja prvi korak u pokretanju postupka za osnivanje turističke zajednice područja, a koji će biti proslijeđen Turističkoj zajednici Vukovarsko – srijemske županije.

Ove dvije jedinice lokalne samouprave povezuje niz već realiziranih projekata kao što su Cikloturističko odmorište na arheološkom nalazištu Virgrad uz vodotok Virovi, Poučne staze “Virovi” i “Lože”, Šumarski muzej u Bošnjacima, te brojni drugi sadžaji prirodne i kulturne baštine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno